What is JotForm?
JotForm is a free online form builder which helps you create online forms without writing a single line of code. No sign-up required.

  • Profile Image

    Some values are missing after submit

    Asked by perra74 on March 05, 2012 at 02:54 PM

    Hi,

    I have a simple form and notice that sometimes a filled in numbers doesn´t get registred when the form is submitted. It seems to be one of the first nine fields that doesn´t always save the entered value. Is that a known bug? It doesn´t show in the respons mail or in the spread sheet.

    BR

    Perra 

    Page URL:
    http://form.jotform.com/form/20031638776

    Missing values Submit
  • Profile Image
    JotForm Support

    Answered by gori-mathew on March 05, 2012 at 05:26 PM

    Hello

    I have forwarded you request to our high level support team and will get back to yiu shortly.

    Please bear with us as we sort to solve this issue.

    Regards

    Mathew

  • Profile Image
    JotForm Support

    Answered by jcm0731 on March 05, 2012 at 05:41 PM

    Hi perra74,

    Although I don't understand much the content of your form (due to language barrier).
    i'll take my shot to assist you.

    I make a test of your form, and it did work fine on my end though.
    Specifically on the first 9 fields you mentioned.
    Please see the screens I made both on the email response and on the pdf file.

    You mentioned that this missing filled numbers does happen 'sometimes', meaning not 'always' and that is understandable. as an example, it did not happen on my end but it does on your end.
    there can be several factors that can affect this, i.e. browser settings, internet, and probably on the OS side.

    We can help you better though if you can still observe a little more, and try to pinpoint the exact sequence when sometimes missing filled numbers occur during submit.

    Please check back if you have further information that can help both of us resolve the concern.
    I will also check more on it (i.e. use different OS, browser, or another computer)

     

     

  • Profile Image

    Answered by perra74 on March 06, 2012 at 02:32 AM

    Hi! 
    Thanks for responding!
    I can show you an example from yesterday when a user submitted a form.
    I don´t know what browser but I have had the problem with latest Chrome and latest IE. I can understand that it´s hard to investigate when it´s not occuring all the time.

    The first text field is missing completley and as I understand it should be there even if no value are entered.

    See attached picture:

     

    Missing values 

    As you can see the field "Vuxen i dubbelrum (från 18 år) - 1000 kr" is missing.

  • Profile Image
    JotForm Support

    Answered by jcm0731 on March 06, 2012 at 02:41 AM

    Hi perra74,

    Thank you for getting back for this.
    At least with this strategy we will be able to narrow this down to the point we get it fixed.

    I would like to ask for some more time though, I will try it on different version of browsers.
    By the way, would you happen to capture the version of browser used on this particular form you gave on the screenshot? So I can start right away on that version.

     

    regards,

  • Profile Image

    Answered by perra74 on March 06, 2012 at 05:28 AM

    I have asked the user. Waiting for a reply.

  • Profile Image
    JotForm Support

    Answered by jcm0731 on March 06, 2012 at 05:34 AM

    Hi perra74,

    This is good. I will wait also. 

    regards,

  • Profile Image

    Answered by perra74 on March 13, 2012 at 11:25 AM

    Hi,

    I have got more forms with values missing. Haven´t been able to get info of what browser and which version (users are not used to computers).

     

    What to do? 

  • Profile Image
    JotForm Support

    Answered by jcm0731 on March 13, 2012 at 11:33 AM

    Hi perra74,

    Please try re-embed the forms using the Iframe method like this to your web page.

    I hope this fixes it. Please contact us if you still have concern.

     

  • Profile Image

    Answered by perra74 on March 13, 2012 at 03:44 PM

    Hi,

    I have tried the above with the following scenarios:

    IE9
    IE9 compatible mode
    Chrome 17
    Firefox 10

    All tests were sucessful and I hope it will work out.

    One question: is it possible to get the page to jump to the top when the Thank You message is shown?

  • Profile Image

    Answered by pinoytech on March 13, 2012 at 03:49 PM

    Hi,

    You might take a look on this related thread: http://www.jotform.com/answers/57619-bring-to-top-page-after-submit-form 

    Please let us know if it doesn't work so we further assists you.

    Thank you for using JotForm!

  • Profile Image

    Answered by perra74 on March 13, 2012 at 04:22 PM

    Thank´s for the tip.

     

    Look at the pic below. The values are submitted and if I edit the sent in form I see them as greyed out there but not in the spred sheet.

    Maybe a clue of what´s happening...?

     

    Values grayed out

  • Profile Image

    Answered by perra74 on March 13, 2012 at 04:35 PM

    I´m sorry to say that the iframe didn´t work out.
    Tested from IE9 one field was left out. See pic:

    Vaues missing 

     

    What to do?

  • Profile Image
    JotForm Support

    Answered by Mike_T on March 13, 2012 at 05:27 PM

    Let me please explain this, grayed out "2" digit is not a value, but it is your Hint Example for mentioned field(s). In other words, your customer did not put "2" there, these fields were left blank (default "0" value deleted).

    You may set Required option for these fields, so that your form will not accept blank fields.

    Please feel free to contact us if you need any further assistance.

  • Profile Image
    JotForm Support

    Answered by jcm0731 on March 13, 2012 at 05:38 PM

    @perra74,

    I tested it again on my end. And everything work out as intended. 
    Can you try testing the Form first in the JotForm Builder? (not in the website where you deployed it). See if it will have the same result.

    And as my colleague Mike_T also pointed out, maybe this could be just the case. 

     

  • Profile Image

    Answered by perra74 on March 15, 2012 at 04:53 AM

    Hi,

    I understand your explanation but in this case it´s not correct.

    I did type in the numbers for the first three fields and the second one did get greyed out.


    I have made all first fields required option and as a backup I can always see the result when I edit an reply. 

  • Profile Image
    JotForm Support

    Answered by jcm0731 on March 15, 2012 at 05:24 AM

    Hi perra74,

    I just noticed now, the difference between our My Form Submission view.
    If you look at the 2 screen below, I pointed the difference with a Red arrows.
    Did this issue happens only in your IE9 browser? According to your previous message you already had made this work using different browser. Looking at your screen below, one likely cause for this is when JavaScript is disabled on the browser. Can you please verify as well if JavaScript is enabled?

    Thanks. 

     

     

     

  • Profile Image

    Answered by perra74 on April 03, 2012 at 08:15 AM

    I think we can close this thread. It works fairly good for us now.

    I have to say that I´m impressed by the response I did get when asking this question.
    Thumbs up!