Youtube widget does not work

  • Profile Image
    NgeeAnnPolytechnic
    Asked on December 12, 2016 at 01:57 AM

    Dear Sir

    I had inserted a YouTube video in my form.

    Had set it to play till 55 seconds and to autoplay:

    https://www.youtube.com/v/WQUFZxsjDQ0&start=00&end=55?rel=0&autoplay=1

     

    However, this doesn't seem to work in the JotForm.

    Any idea? tks.

  • Profile Image
    emily
    Answered on December 12, 2016 at 02:09 AM

    Hi,

    Thank you for contacting us.

    I opened your form from the URL you have provided. I could watch the Youtube video for 56 seconds. For further inspections, I cloned your form into my account and tested on my side. I could not replicate the same issue. 

    Did you embed your form into a website? If this is the case, please make sure that you have chosen iFrame as the embed option. Please have a look at the user guide below.

    https://www.jotform.com/help/148-Getting-the-form-iFrame-code 

    If I did misunderstand your problem, could you please explain the issue in detail, e.g. in which browser you are having these problems, etc.?

    Waiting for your response.

    Thank you. 

  • Profile Image
    NgeeAnnPolytechnic
    Answered on December 12, 2016 at 02:12 AM

    Sorry, i wanted the YT video to play from 0 sec to 55 sec and also to autoplay.  Hence i have edited the YT url as follows:

    https://www.youtube.com/v/WQUFZxsjDQ0&start=00&end=55?rel=0&autoplay=1

     

    However, when i insert into Jotform, doesn't work..

  • Profile Image
    Chriistian
    Answered on December 12, 2016 at 02:41 AM

    Hi,

    I cloned your form and I was able to watch the youtube video from 0 t0 56 seconds. However it does not autoplay.

     

     I noticed that you are using the Youtube widget and this widget do not have an option to autoplay. The possible workaround is to use the  free text HTML from the basic fields and add the youtube iFrame code:

    <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/v/WQUFZxsjDQ0&start=00&end=55?rel=0&autoplay=1" frameborder="0"></iframe>

     

    Hope this helps.

    If you need further assistance, do let  us know.
    Regards