Prepopulation link from autoresponders is not working

  • Profile Image
    Santoshk
    Asked on December 16, 2016 at 06:30 AM

    Problem still exists. Sharing the latest submission after updating the url shared by you.

     

    There was Employee Name as Santosh Kumar and Employee Code/AD ID as 900980. But when i used the prepopulate link. Both these fields are not reflected

    Below is the screen shot as the same is not pre populated.

    Link received in auto response is below

    https://www.jotform.com/63363449763465?reason1=&reason2=Testing%20Reason2&whyHas=Testing%20Supervisor%20Comments&location=Hyderabad&currentSupervECode=&rhrName=Santosh&rhrComments=Comments%20Testing&whatMeasures=Testing%20Supervisor%20retaining%20measures&employeeCodead=&designation110=Asst%20Manager&rhrEmail111=santoshk@tminetwork.com&dateOf112=12-05-2016&lastWorking=12-14-2016&1My114=Yes&2I=No&3I=Yes&4I=No&5My=Yes&6I=No&7I=Yes&8The=Yes&9I=No&10I=Yes&11I=No&12I=Yes&voluntary=Personal%20reason-%20Medical&involuntary=&employeeName=&supervisorName=BSLI%20MIS&supervisorEmail=bslimis@tminetwork.com&locationCode=987&currentSuperviname=&question1134=&question2135=&question3=&question4=&question5=&question6=&question7=&question8=&question9=&question10=&question11=&question12=&howMany153=324

     

    I have hilighted both the cases as the same was blank in the link received.

  • Profile Image
    candy
    Answered on December 16, 2016 at 07:20 AM

    Hello, 

    I have checked the form(formID: 63363449763465) and I also checked your pre-population link.

    I have seen that your pre-population link is not true. You can not use the pre-population link as you can see the example below:

    .......&employeeName=&supervisorName=BSLI%20MIS.....(This definition is not true.)

    If you want to set the same variable to both the fields, you should have written the pre-population link as you can see the text below:

    ......&employeeName=BSLI%20MIS&supervisorName=BSLI%20MIS...

    So that, I have re-created your pre-population link as you can see below:

     

    https://www.jotform.com/63363449763465?reason1=&reason2=Testing%20Reason2&whyHas=Testing%20Supervisor%20Comments&location=Hyderabad&currentSupervECode= Santosh&rhrName=Santosh&rhrComments=Comments%20Testing&whatMeasures=Testing%20Supervisor%20retaining%20measures&employeeCodead=Asst%20Manager&designation110=Asst%20Manager&rhrEmail111=santoshk@tminetwork.com&dateOf112=12-05-2016&lastWorking=12-14-2016&1My114=Yes&2I=No&3I=Yes&4I=No&5My=Yes&6I=No&7I=Yes&8The=Yes&9I=No&10I=Yes&11I=No&12I=Yes&voluntary=Personal%20reason-%20Medical&involuntary=&employeeName=BSLI%20MIS&supervisorName=BSLI%20MIS&supervisorEmail=bslimis@tminetwork.com&locationCode=987&currentSuperviname=test&question1134=&question2135=&question3=&question4=&question5=&question6=&question7=&question8=&question9=&question10=&question11=&question12=&howMany153=324

     

    After fixing the issues, your pre-population link will be worked as you can see the screenshot below:

     

     

    Please check. If the issue still persists, let us know.

     

    Thank in advance.

  • Profile Image
    Santoshk
    Answered on December 16, 2016 at 07:44 AM

    Hi,

    This link is prepopulated and is created by you team on December 16, 2016 at 07:20 AM. This link has to generate automatically after a submission is received in 1st Form. But as you reply says you have edited manually and typed BSLI MIS for Employeename. But i can't edit them manually for all the submissions.

     

    I request to arrange a call as there is some misunderstanding of my query or your response.

     

  • Profile Image
    candy
    Answered on December 16, 2016 at 08:36 AM

    Hello,

    Sorry for the misunderstanding. I did not check your previous threads.

    I was trying to check your form again now and I have seen that you have set all the fields as read-only as you can see the following screenshot. 

    Did you do it on purpose?

    Moreover, I am not able to clone your form in order to test it on my side as you have enabled the option of "Do not allow my forms to be cloned by other users."

    Anyway, I had to do my test on your side and I have seen that the pre-population link of my colleague Owen has given you on the your old thread as the following:

    https://www.jotform.com/63363449763465?reason1={reason1}&reason2={reason2}&whyHas={whyHas}&location={location}&currentSupervECode={currentSupervECode}&rhrName={rhrName}&rhrComments={rhrComments}&whatMeasures={whatMeasures}&employeeCodead={employeeCodead}&designation110={designation110}&rhrEmail111={rhrEmail111}&dateOf112={dateOf112}&lastWorking={lastWorking}&1My114={1My114}&2I={2I}&3I={3I}&4I={4I}&5My={5My}&6I={6I}&7I={7I}&8The={8The}&9I={9I}&10I={10I}&11I={11I}&12I={12I}&voluntary={voluntary}&involuntary={involuntary}&employeeName={employeeName}&supervisorName={supervisorName}&supervisorEmail={supervisorEmail}&locationCode={locationCode}&currentSuperviname={currentSuperviname}&question1134={question1134}&question2135={question2135}&question3={question3}&question4={question4}&question5={question5}&question6={question6}&question7={question7}&question8={question8}&question9={question9}&question10={question10}&question11={question11}&question12={question12}&howMany153={howMany153}

    I have tried this link on your thank you page and I have seen that this link works perfectly. 

    However, the link that you had posted here as the following below:

    https://www.jotform.com/63363449763465?reason1=&reason2=Testing%20Reason2&whyHas=Testing%20Supervisor%20Comments&location=Hyderabad&currentSupervECode=&rhrName=Santosh&rhrComments=Comments%20Testing&whatMeasures=Testing%20Supervisor%20retaining%20measures&employeeCodead=&designation110=Asst%20Manager&rhrEmail111=santoshk@tminetwork.com&dateOf112=12-05-2016&lastWorking=12-14-2016&1My114=Yes&2I=No&3I=Yes&4I=No&5My=Yes&6I=No&7I=Yes&8The=Yes&9I=No&10I=Yes&11I=No&12I=Yes&voluntary=Personal%20reason-%20Medical&involuntary=&employeeName=&supervisorName=BSLI%20MIS&supervisorEmail=bslimis@tminetwork.com&locationCode=987&currentSuperviname=&question1134=&question2135=&question3=&question4=&question5=&question6=&question7=&question8=&question9=&question10=&question11=&question12=&howMany153=324

    In your link, the fields of employeeCodead and employeeName have been set as EMPTY. So that, it is normal that the fields will look empty in the form.

    You do not need to use different pre-population link for each submission. I recommend you to use the pre-population link that my colleague Owen has given you.

    In addition, I think you have deleted the pre-population link from your form as I could not find where did you use it. However, if you use that link that we have recommended you in your autoresponder email or in your thank-you page, you will experience that it will work.

    Also, please check the following guide related to this: https://www.jotform.com/help/164-Pass-Value-to-Another-Form-with-URL-Encoding 

    Please check again and if you need any help, let us know.

    Thanks.

  • Profile Image
    candy
    Answered on February 07, 2017 at 03:10 AM
     

    Dear Santosh,

    We can not see the response you have been sent here.

    Could you please send it again?

    Thanks in advance.

  • Profile Image
    Santoshk
    Answered on February 07, 2017 at 05:11 AM

    Hi,

     

    I have tried multiple times to respond pint wise and getting a blank window as per submission. I am not able to report. Please share alternate email ID or other ways of replying for the same.

     

    Regards

    Santosh

  • Profile Image
    Santoshk
    Answered on February 07, 2017 at 05:16 AM

    Hi,

    Providing below the point wise response from our side. Before that I thought of explaining our requirement.

    We have below 3 forms

    FORM 1 - https://www.jotform.com/excel/63472846939068

    FORM 2 - https://www.jotform.com/excel/63473050097051

    FORM 3 - https://www.jotform.com/excel/63472441939059

    In Form 1  all the fields can be be filled and an automail triggers to concern person with an edit link of Form 2 and here all the fields of FORM 1 will be pre -populated in FORM 2 which are read only. Then the concern person can read all the fields(of FORM 1) and update his remarks in FORM 2 which ever are not Readonly. 

    Once the FORM 2 is filled again an automail trigger to concern person with edit link of FORM 3 here again all the fields of FORM 2 will be pre-populated in FORM 3 which are read only in FORM 3. Now the concern person can read all the fields(Read only) which are pre-populated from FORM 2 and updates his comments in FORM 3 itself.

    Below the are point wise explanation for your queries

  • Profile Image
    Santoshk
    Answered on February 07, 2017 at 05:18 AM

    Below the are point wise explanation for your queries

    Point -1 - Did you do it on purpose?

    Yes we done the fields as Readonly as the same should not be edited by second and third person.

    Point -2 - In your link, the fields of employeeCodead and employeeName have been set as EMPTY. So that, it is normal that the fields will look empty in the form.

    This is the actual issue. This is the FORM 2 and Above mentioned both the fields has to be updated from FORM 1 which is not done in FORM 2.

    Point -3 - You do not need to use different pre-population link for each submission. I recommend you to use the pre-population link that my colleague Owen has given you.

    I am unable to understand this. Please elaborate and suggest How can i do the same. I have used the your colleague's link in Auto mailer.

    Point - 4

  • Profile Image
    Santoshk
    Answered on February 07, 2017 at 05:21 AM

    Point - 4 - I think you have deleted the pre-population link from your form as I could not find where did you use it.

    I have not deleted you can find the same in Autoresponder 1

    Please call me to below number if required any information from my side and arrange the resolution on priority.

    Thanks and Regards

    Santosh Kumar

  • Profile Image
    Rose
    Answered on February 07, 2017 at 06:53 AM

    In order to assist you in a better way, could you please specify which fields exactly not populated. As I understood, 

    Form 1 : http://www.jotform.me/form/63202629588462

    None of the fields on Form 1 is readonly. Your user first fill this form and submit it. Within the autoresponder, there is a link which is prepopulation link of Form 2. Right? 

    Form 2 : http://www.jotform.me/form/63221306794454

    All the field datas in Form 1 should pass to Form 2. The fields, which are prepoulated from Form 1, are read only on Form 2 except following part which is the last page on Form 2. These fields should be filled. 

    Form 3 : http://www.jotform.me/form/63363449763465

    All the field datas in Form 2 should pass to Form 3. The fields, which are prepoulated from Form 2, are read only on Form 3 except following part which is the last page on Form 3. These fields should be filled. 

     

    If I'm correct about above things, could you please identify which fields are not populated and on which form? Since, I cloned 3 of the forms and some fields could not populate. As, the some of unique names changed when I cloned and I can not figured out to which fields I need to focus on, without your help. 

    Thank you in advance for your clarification and understanding. 

  • Profile Image
    Santoshk
    Answered on February 07, 2017 at 07:41 AM

    All those information about the missing fields are mentioned in 1st day of this request which is December 16, 2016 at 06:30 AM

    Request to check once and let me know if any additional information is required.

     

    Regards

    Santosh

  • Profile Image
    seth
    Answered on February 07, 2017 at 08:59 AM

    Hello,

    I checked the prepopulation of your first form to second, and updated the code accordingly. Employee name and code are populating successfully to the second form. I sent 3 test submissions to your first form, please delete them after your checking.

     

    Here is the code:

    http://form.jotform.me/63221306794454?re1rhr={reason1}&reason2={reason2}&location={loca}&tSuperviname={SupCode}&rhrName={rhrName}&rhrComments={rhrComments}&empCode={empCode}&designation110={designation}&rhrEmail111={rhrEmail}&dateOf112={dateOf}&lastWorking={lastWorking}&1My114={1My}&2I={2I}&3I={3I}&4I={4I}&5My={5Supervisor}&6I={6I}&7I={7I}&8The={8The}&9I={9I}&10I={10I}&11I={11I}&12I={12I}&voluntary={voluntary}&involuntary={involuntary98}&empName={empName}&locationCode={locCode}&currentSuperviname={SupCode}&currentSupervECode={SuperviCode}&Q1134={input103}&Q2135={input104}&Q3rating={input108}&Q4rtg={input107}&Q5rating={input106}&Q6rating={input105}&Q7rating={input112}&Q8rating={input111}&Q9rating={input113}&Q10rating={input109}&Q11rating={input114}&Q12rating={input110}&howMany153={howMany}

     

    I updated your form, you don't need to anything now. Please check if it is working properly.

    If there are missing fields, please give us details about them wait for us to work on your forms.

    Please open a new forum entry for further missing fields of your prepopulating forms. 

    All the best.

  • Profile Image
    Santoshk
    Answered on February 08, 2017 at 12:48 AM

    Thanks a lot for the solution Its working fine from Form1 to Form2 but while coming to Form2 to Form3, Employee name and Employee Code/ADID is not getting captured from Form2 to Form3.

    Request to check this also and do the needful on priority.

    Attaching the screen shot of the same

    Regards

    Santosh

     

     

  • Profile Image
    seth
    Answered on February 08, 2017 at 01:57 AM

    Hello,

    I have updated your connection from From 2 to From 3. I sent a test submission and it is working properly.

    Here is the code:

    https://www.jotform.com/63363449763465?reason1={reason1}&reason2={reason2}&whyHas={whyHas}&location={location}&currentSupervECode={currentSupervECode}&rhrName={rhrName}&rhrComments={rhrComments}&whatMeasures={whatMeasures}&employeeCodead={empCode}&designation110={designation110}&rhrEmail111={rhrEmail111}&dateOf112={dateOf112}&lastWorking={lastWorking}&1My114={1My114}&2I={2I}&3I={3I}&4I={4I}&5My={5My}&6I={6I}&7I={7I}&8The={8The}&9I={9I}&10I={10I}&11I={11I}&12I={12I}&voluntary={voluntary}&involuntary={involuntary}&employeeName={empName}&supervisorName={supervisorName}&supervisorEmail={supervisorEmail}&locationCode={locationCode}&currentSuperviname={currentSuperviname}&question1134={question1134}&question2135={question2135}&question3={question3}&question4={question4}&question5={question5}&question6={question6}&question7={question7}&question8={question8}&question9={question9}&question10={question10}&question11={question11}&question12={question12}&howMany153={howMany153}

    The red ones were wrong and were corrected.

    Please feel free to contact us for your further queries.

     

    Regards.