Save Form Data & Continue Later is Not Working

  • Profile Image
    websiteteam
    Asked on January 16, 2017 at 08:32 PM

    I have a very long multi-section main form: https://www.jotform.com//?formID=63275744442156

    My email form for sending a SessionID to the user is: https://www.jotform.com//?formID=63334772877165

    Both forms are deployed at this web address: http://www.temptestsite.net/jot-form-test/

    I have implemented the Save Form & Continue Later functions.

    Due to the large number of form questions/responses, when the form was being completed, it was very slow to acknowledge those entries, so in Preferences/Advanced I disabled Continue Forms Later which is also the Auto-fill function.

    This solved the user experience in the ability to fill the form in faster. However, after making some entries, then clicking on the page break Next button, nothing is saved when I return to the form using the Session ID: https://form.jotform.com/63275744442156?session=, which was in my email.

    I do not need to have the partially completed form saved in any particular browser as long as it is available, with previous entries intact, when the SessionID URL is inserted in a browser for access.

    The Save and Continue Later feature was working just fine when the Preferences/Advanced Continue Form Later feature was "enabled", but the usability in filling out the form was terrible.

    Please advise solution.

  • Profile Image
    EltonCris
    Answered on January 16, 2017 at 11:54 PM

    Hi,

    You are using 2 different saving methods in which we don't recommend. For long forms, we do not recommend the autofill feature because this would create browser lags when filling up the forms. This also contradicts the session feature.

    For your form, I would recommend the session saving feature. 

    I checked your first form and found out why the session URL is not generating the email. It is because the email field tag is incorrect in your first form's thank you page.

    You used {email} instead of {yourEmail16}. This is the field name of your email field. Please replace it with {yourEmail16}, this should fix it.

    Check this image: