Why conditions are not working?

  • Profile Image
    angelictwo2002
    Asked on January 20, 2017 at 07:07 PM

    Hello It seems like the form is corrupted or bugged.  Please check out the page and tell me how to fix this.

  • Profile Image
    Jim_R
    Answered on January 21, 2017 at 03:58 AM

    Hello, I checked and viewed your form https://form.jotform.com/70155879468168 but failed to see anything bugged or corrupted in it.

    Can you be more specific which part or section of your form is not working as intended? Just get back to us with a bit more info and a clearer description of what seems to be the problem so we can better assist you.

  • Profile Image
    angelictwo2002
    Answered on January 21, 2017 at 09:45 AM
    The conditions Are bugging and they freeze when u click on the ones that say international shipping and amount of students
    Sent from my iPhone
    ...
  • Profile Image
    Nik_C
    Answered on January 21, 2017 at 01:23 PM

    I checked your form, but I was not able to replicate this problem as you can see below:

    If you still have this issue please try to clear your browser's cache.

    Do let us know if the issue persists.

    Thank you.

  • Profile Image
    angelictwo2002
    Answered on January 21, 2017 at 02:45 PM
    How do I clear my browser's cache?
    Sent from my iPhone
    ...
  • Profile Image
    Nik_C
    Answered on January 21, 2017 at 03:42 PM

    Depends on the version of your Browser, but you can use this thread as a guidance: http://www.refreshyourcache.com/en/home/

    Let us know how that worked for you.

    Thank you!

  • Profile Image
    angelictwo2002
    Answered on January 23, 2017 at 12:46 PM
    It worked a little better. Also, I have $12 regular price hidden on the form, but it still showing up on the form. Why is that?
    ...
  • Profile Image
    Jim_R
    Answered on January 23, 2017 at 02:14 PM

    I reviewed your conditions and I'm seeing there's a bit of confusion on how to use Conditions with your Form. I'll be explaining a few things in order to help you figure out the logic on how to set them up.

    1. You don't have to set a field as hidden if you'll be using a SHOW/HIDE condition. The condition itself will do the job of hiding it if the condition isn't meant (and vice versa).

    e.g. Say you have a YES/NO question and you want to SHOW another field if the answer is YES

    IF Answer is YES THEN SHOW this Test Field

    This condition will automatically hide the Test Field by default, and it will only show it IF AND ONLY IF the Answer is YES.

    2. Instead of creating multiple HIDE conditions, use HIDE MULTIPLE instead. Same applies to SHOW MULTIPLE.

    3. You have a bunch of IF conditions that are the same.

    (NOTE: This is just one example, but there's more)

    Your form is eating up a lot of resources, thus giving you the impression that it's bugged/corrupted.

    I strongly urge you to redo your conditions, while having those 3 things I mentioned above in mind. The guide I'm mentioning below will also be helpful so please take your time reading it:

    Related guide: Smart-Forms-Using-Conditional-Logic 

  • Profile Image
    angelictwo2002
    Answered on January 23, 2017 at 02:45 PM
    I meant the Hide 12. Regular price us set to hide but its showing when i bring up the form. Any info on why thats
    ...
  • Profile Image
    Nik_C
    Answered on January 23, 2017 at 04:47 PM

    I checked your form and that is happening because of conditions. You have four conditions for that field:

    So when you load your form there is no an actual condition that will hide that field. Because no field is selected so no conditions are met.

    So one solution would be to preselect one of the options so the condition is met:

    Or you can place one more condition, but I'm not sure how that field should work and when it should be revealed?

    We'll wait for your response.

    Thank you!