Autoresponder Email>>Send on Edit: not showing the "EDIT" word before the email subject whenever the submission is edited.

  • Profile Image
    klausdyba
    Asked on February 18, 2017 at 06:39 AM

    Hi! I love the abbility to edit email submissions/forms.

     

    When I edit one of my forms, I get a new email marked as "edit in the subject field", but the one which goes to the customer is missing the "edit" word in the subject field of the resend email.

     

    Is there a chance I can change that? People might get confused to get the same email and didnt know that it was edited...

     

     

  • Profile Image
    Mike_G
    Answered on February 18, 2017 at 10:04 AM

    Although the email autoresponder really works that way, there is a workaround that you can do to get what you're aiming to achieve.

    This workaround would require you to send Email Notification instead of Email Autoresponder to your respondents.

    You will set up the (new) Email Notification the way you set up the Email Autoresponder in your form.

    This means that the email content and email subject of the (new) email notification for your respondents should look like an email autoresponder.

    And as for the recipient, you can use the Field Name Tag of the email field on your form.

    Conflict: New Jotform Version does not accept non-email address as respondents of email notifications.

    Solution: Load your form's builder page in Version 3 and add &old at the end of the URL.

    Doing so will load the old interface of the builder page.

    (please see screenshot below to see how it is done)

    To go back to the old interface, you can add &test at the end of the URL.

    I hope this helps. If you have any other questions regarding this, please feel free to contact us again anytime.

    Thank you.

  • Profile Image
    klausdyba
    Answered on February 18, 2017 at 01:20 PM

    Thank you! Unfortunatley its not working for me to go back to V3. Maybe cause I am on a europe server?

     

  • Profile Image
    BDAVID
    Answered on February 18, 2017 at 07:50 PM

    Try clearing your browsers cache: https://www.jotform.com/help/229-How-to-Clear-Your-Form-Cache, or use another browser.

    While you try to implement this workaround, I have sent a request to our back-end team to have the autoresponder showing the "EDIT" word before the email subject whenever the submission is edited, same as the notifications does:

    You will be notified via this thread when this gets implemented.