What is JotForm?
JotForm is a free online form builder which helps you create online forms without writing a single line of code. No sign-up required.

At JotForm, we want to make sure that you’re getting the online form builder help that you need. Our friendly customer support team is available 24/7.

We believe that if one user has a question, there could be more users who may have the same question. This is why many of our support forum threads are public and available to be searched and viewed. If you’d like help immediately, feel free to search for a similar question, or submit your question or concern.


  • Profile Image

    Form is taking a long time to load and it crashes the Browser

    Asked by Varun1103 on March 04, 2017 at 12:49 AM

    Dear Support Team,

    My form (formID=70610706735453), is taking a very long time to load. I've noticed that the problem started a couple days ago. 

    Could you please let me know what the issue is?

    Thank you,

    Varun

    Page URL:
    http://21dojo.com/assessment-hall.html

  • Profile Image
    JotForm Support

    Answered by Nik_C on March 04, 2017 at 03:53 PM

    Hello Varun,

    I checked your website but it crashed my Browser so I couldn't investigate further. Also, I cloned the form and the same happened.

    Since I wasn't able to find the cause of the problem, I forwarded this thread to our backend team for further checking.

    We'll get back to you once we have additional information.

    Thank you!

  • Profile Image

    Answered by Varun1103 on March 04, 2017 at 10:13 PM

    Thanks for replying Nik. That is worrying though. I hope the reason behind this issue can be found as soon as possible.

    Cheers,

    Varun

  • Profile Image

    Answered by Varun1103 on March 06, 2017 at 12:53 AM

    Just as an FYI, the previous version of the form (formID=63473984140460) loads without taking as much time. The problem seemed to have started with our latest version (formID=70610706735453). Hope this helps you guys find a solution as to why this is happening.

    Thanks,

    Varun

  • Profile Image

    Answered by Ian on March 06, 2017 at 03:02 AM

    I had sent the updated information to backend team.

    Thanks for your patience.

  • Profile Image
    JotForm Developer

    Answered by uygar on March 06, 2017 at 05:05 AM

    Hi, 

    Your site has requested your form twice every time. Because of this your site load time doubled. 

  • Profile Image

    Answered by Varun1103 on March 06, 2017 at 06:40 AM

    Hi Uygar,

    Could you please test the latest form (formID=70610706735453) instead? We went back to the previous form on our site as it loaded faster. Could you please identify what the problem is with that form? It's an improved version of the earlier form and we would like this one to be on our site.

    Thanks,

    Varun

  • Profile Image

    Answered by Varun1103 on March 06, 2017 at 06:48 AM

    We have re-embedded the same form (formID=70610706735453)  on our site. This is the message that appears below on the screen while it's loading:

    However once it does load, the form works quite alright. It's just the loading time that takes a good 2-3 minutes which would really put off new users

     

  • Profile Image

    Answered by Varun1103 on March 06, 2017 at 08:57 AM

    Hi guys,

     

    I did a Pingdom website speed test on our site with the form in question. These are the results from that:

    It actually takes much longer than 47 seconds to load. The interesting thing to note was that the form only loads after multiple 0 B images were loaded which are on jotform's server:

    It seems like something from Jotform's servers is slowing down the loading process.

    I did another test with a clone of the same form (formID=70643981518463), removing all the images on the form but that made almost no difference to the load times. Please see the youtube video in the link below for those results:

    https://youtu.be/cA6L_l4gnmk

     

    Hope this helps you guys in sorting out this issue. I don't mean to rush you fellows, but we are waiting on just this issue to launch our site, so I'd really appreciate it if a solution can be found at the earliest.

    Thanks,

    Varun

     

     

     

  • Profile Image

    Answered by Ian on March 06, 2017 at 10:28 AM

    I had forwarded your observation to the jotform team.You will be updated on this same thread.

  • Profile Image

    Answered by Varun1103 on March 08, 2017 at 05:38 AM

    Just to update you guys, I managed to find a working solution to the problem. I basically used a different set of conditions that were lighter on the Jotform builder and also strictly ensured that I did not use JotForm v4.0 while creating this form since those were only improvements/changes made to that form.

    This new form takes about 10-15 seconds and is much faster. So the solution could be with Jotform v4.0 or with the conditions I was using earlier. Not sure where exactly the issue was.

    Anyway thanks for the help guys!

    Cheers,

    Varun 

  • Profile Image

    Answered by Ian on March 08, 2017 at 06:47 AM

    We are glad to hear that you figured the issue and could resolve it.

    I had forwarded your observation to the backend team.

    Thanks for your feedback.