Schema error on Authorize.net subscription form

  • Profile Image
    clvr
    Asked on December 31, 2010 at 01:05 AM
    We previously had a successful test and a couple live subscriptions created without any problems using the authorize.net integration. Now a new person is trying to sign up and getting a schema error along the lines of ' billto' having invalid child element ' email'.Does anyone know if something changed recently either with auth.net API or jotform? Or should I suspect user error?Honestly though I think they are doing everything right. Again this is using the auth.net subscription form and seems to have been working fine before but stopped for no apparent reason
  • Profile Image
    aytekin
    Answered on January 02, 2011 at 01:23 AM

    Can you try this?

    1. Login to the Merchant Interface ( https://secure.authorize.net )

    2. Click on Settings and Profile -> Payment Form -> Form Fields

    3. Make email field non-required

  • Profile Image
    clvr
    Answered on January 03, 2011 at 02:32 AM

    Thank you for the idea. But when I checked the Form Fields settings in Authorize.Net - ALL fields were already currently set to non-required, so I do not think that is related to the issue.

    Still hoping for an answer on this. Much appreciated.

  • Profile Image
    serkan
    Answered on January 03, 2011 at 10:20 AM

    @clvr I've removed the email parts from Auth.net would you please test it again.

    Thanks for reporting.

  • Profile Image
    clvr
    Answered on January 05, 2011 at 02:35 PM

    Thank you serkan! That seems to have done the trick. Much appreciated!!!