Passing URL parameters: Parameters having commas in the URL are not working on the second form

  • Profile Image
    sbufsaweb
    Asked on March 21, 2017 at 11:53 AM

    I have many radio button options that won't copy from one form to the next since they have commas. Is there a fix or workaround I can use for this?



    This is a re-post of a comment on How to Automatically Pass Form Data to Another Form

  • Profile Image
    BDAVID
    Answered on March 21, 2017 at 02:25 PM

    Please share the two forms you are working with, so we can check further.

  • Profile Image
    sbufsaweb
    Answered on March 21, 2017 at 02:49 PM

    The sign up form contains a "Status" radio button field where the first two options have commas. Here is the link to the form: https://form.jotformpro.com/70796112559968

    When you submit the form, you receive a confirmation email with a link to "Change My Meal Plan". This link will lead you to the change form and prepopulate your answers from the sign up form. All fields work with exception to radio button selections made that had a comma. The hard link to the change meal plan form is: https://form.jotformpro.com/70795290546970

     

    Thanks

  • Profile Image
    Kiran
    Answered on March 21, 2017 at 06:05 PM

    I have checked the form and see that the link provided in the email seems to be correct with URLEncode. I have tested the cloned version of your form by changing the comma to a semi-colon and it seems to be working fine. If possible, could you try changing the comma to a semi-colon on the form and see if that works for you?

     

    I'll investigate the issue further and see what best we can do in this regard. Thank you!

  • Profile Image
    sbufsaweb
    Answered on March 22, 2017 at 12:24 PM

    Yes, I used semicolons on the live form and that seems to work well, but I'd really like to be able to add commas for the pricing (ie.- $2,522 ...) and for those first two options on the Status field.

    Let me know if you are able to find a solution. Thanks for your help!

  • Profile Image
    Kiran
    Answered on April 02, 2017 at 03:32 PM

    Sorry for the delay. I have checked it further and see that the options with a comma are not getting selected on the second form. I am forwarding the issue to our backend team to take a look.

    If we have any information in this regard, you'll be posted here.

    Thank you! 

  • Profile Image
    NeilVicente
    Answered on June 29, 2017 at 04:35 PM

    Hi there,

    We are really sorry for the delayed update. 

    This bug is now fixed. Commas in checkbox or radio options should now work with url parameters as expected.

    Kind regards,