Advanced Designer: design tab won't load up the properties

  • Profile Image
    AUVU_Sverige
    Asked on April 05, 2017 at 07:49 AM

    I have several forms but for one of them I just cannot make the background picture fixed... It always repeats no matter what setting I use.

    This is the form: https://form.jotformeu.com/70791590947368

    Oh... and When I go into "Advanced Designer"-mode I only see this: 

    In order to actually see the options I have to open "Forms List" and select another form and then go back to this one...

    No matter what settings I use here the background picture keeps repeating - I want a fixed picture!

  • Profile Image
    Welvin
    Answered on April 05, 2017 at 10:17 AM

    I can replicate the problem on the cloned version of your form. There's an error that's causing the issue. I think the error is also the caused of the issue with the background styles. 

    Let me forward this matter to our developers. If there are updates, you should be notified here. For the meantime, simply inject the following custom CSS codes in the form:

    .supernova {

        background-repeat: no-repeat !important;

        background-attachment: fixed !important;

        background-position: center top !important;

        background-size: cover !important;

    }

    Here's how to inject: https://www.jotform.com/help/117-How-to-Inject-Custom-CSS-Codes. You can play around the background-position property to reposition the image.

    https://www.w3schools.com/cssref/pr_background-position.asp 

  • Profile Image
    AUVU_Sverige
    Answered on April 21, 2017 at 08:49 AM

    This is still a problem - the design tab still won't load the properties and it doesn't save my settings regarding the background image.

  • Profile Image
    Welvin
    Answered on April 21, 2017 at 10:01 AM

    The ticket is still pending as far as I could see it. The problem is still there so I don't think you can change it until the problem is fixed. Would you mind letting us know how you want the background to appear? The Custom CSS should work. 

  • Profile Image
    berkay
    Answered on April 24, 2017 at 01:04 AM

    Hi,

    We are sorry for inconvenience. Non-configured form separator widgets was causing this problem. We have fixed it.

    You can keep using Advanced Designer.

    Kindest Regards,

    Berkay.

  • Profile Image
    AUVU_Sverige
    Answered on April 26, 2017 at 03:44 AM

    Thanks - now it works perfect :-)