Email notification not working properly

  • Profile Image
    beatsahead
    Asked on April 06, 2017 at 08:09 AM

    When I do a test email they are all filled in, but when I test from the site many of the fields are missing.

  • Profile Image
    Chriistian
    Answered on April 06, 2017 at 08:43 AM

    I cloned the form in question (https://form.jotformeu.com/61253228887362) and I was able to encounter the issue you are reporting. Some fields are not displayed on the email notification even there is a value set on that field. Here are the fields displayed on the email notification:

     

     

     

    I have filled up the name field and other required fields on the form,

     

    but this is what the email notification I receive.

     

    As per checking, it seems the issue is caused by the Hide Empty Fields Option, please try to disable the option and see if this will fix the issue on your end. To disable the option, just go to Advanced tab and set Hide Empty fields to No.

     

    As per testing on my end, I was able to receive the email notification properly.

     

    Do let us know if you need further assistance.
    Regards.

  • Profile Image
    beatsahead
    Answered on April 06, 2017 at 11:23 AM

    That has made it work, but don;t think that's the way the empty fields are supposed to work

  • Profile Image
    Kevin_G
    Answered on April 06, 2017 at 01:21 PM

    Yes, the empty fields feature is supposed to hide fields without a value, all those fields with a value should be shown in your notification. 

    I've cloned your form and noticed the same issue on your current notification, I can see you've edited it so I also did the same on my cloned form, but I could not replicate the issue in a newly added notification. It may be related to the current email you have in your form, I would suggest you to delete the current email you have and add a new one, this should help you to resolve the issue. 

    Please, do let us know how it goes. 

  • Profile Image
    beatsahead
    Answered on April 09, 2017 at 04:31 AM

    I got the notification working OK on the 6th, but today only a few fields are coming through again.

  • Profile Image
    liyam
    Answered on April 09, 2017 at 04:45 AM

    Can you tell us which submissions are the ones involved so we can have a look for comparison and analysis?

    Thanks.

  • Profile Image
    beatsahead
    Answered on April 11, 2017 at 02:33 AM

    The latest submissions are not working since the 6th April.

    I have turned off the hidden fields and created a completely new notification email, deleting the old one, but I am not receiving all of the information from the submissions.

  • Profile Image
    Nik_C
    Answered on April 11, 2017 at 03:29 AM

    I cloned and tested your form and I was able to replicate this problem. But when I re-created the Notifier everything worked fine.

    So please remove the Notifier:

    And add a new one:

    I tested and it worked.

    Please try and let us know how it worked.

    Thank you!

  • Profile Image
    beatsahead
    Answered on April 11, 2017 at 03:38 AM

    I just did this

  • Profile Image
    Nik_C
    Answered on April 11, 2017 at 03:42 AM

    Did it work for you?

    You can check my clone of your form as well: https://form.jotform.com/71001751983958. Feel free to clone it and test it.

    Here is the submission I received:



    We'll wait for your response.

    Thank you!