Translation problems with the hover texts

  • Profile Image
    corporatevents
    Asked on April 28, 2017 at 10:38 AM

    Hi Jotform Team,

    I try to make a bilingual form (french -> nederlands) it works except for the hover text I still have two hover texts wich stays in french.

    Can you help me please ?

    Thanks in advance

    Gerard

  • Profile Image
    KadeJM
    Answered on April 28, 2017 at 02:10 PM

    We do apologize about the problem you are having with your form fields not translating properly and thank you for reporting it to us.

    I have checked your form and found that I am able to replicate this mentioned issue you are having with your form translations not working properly. 

    Upon further investigation I found you have the field hover text in french but, when looking at your language translation that is set differently for netherlands it still shows in french.

    I'm sending a bug report about this to our developers so that we can get this problem fixed for you as soon as possible and we will notify you here as soon as it's resolved.

  • Profile Image
    Charlie
    Answered on May 02, 2017 at 04:12 AM

    Hi Gerard,

    It seems like your reply didn't successfully go through our forum, but I see it was sent via email. For documentation purpose and for our reference, I have quoted and posted your reply here:

    "Thank you KAde JM,

    I cross my fingers and hope that the Jot form team will find a solution :-)

    Thanks in advance

    Gerard"

     

    We will inform you as soon as we hear any news about the fix.

    Thank you.

  • Profile Image
    corporatevents
    Answered on May 30, 2017 at 05:13 AM

    Hi Jot form team,

    I'm still waiting and crossing my fingers (it hurts) :-)

    Any news please ?

    Gerard

  • Profile Image
    Nik_C
    Answered on May 30, 2017 at 05:58 AM

    I'm sorry but we don't have any updates regarding this issue at this time. I will forward your inquiry to developer assigned for a possible information.

    Thank you for your patience.

  • Profile Image
    corporatevents
    Answered on May 30, 2017 at 09:59 AM

    Thanks Nik_c,

    My boss is looking at my back with a big knife, please save me :-)

  • Profile Image
    Sven
    Answered on May 30, 2017 at 11:33 AM

    Hi Gerard, 

    I understand your struggle, please accept our apologies for the inconvenience caused.

    I can see that Nik_C has put a note and is following up with the developer, we will notify you with any updates via this thread.

     

    Thank you!

  • Profile Image
    Nik_C
    Answered on May 30, 2017 at 02:30 PM

    I looked at your problem more, and I found the cause of this issue, it is one extra empty space in your original hover text. So to fix this just remove that extra space:

    It is one extra space right before the FR, remove that and it should work fine.

    You can check my test form that I clone from you: https://form.jotformpro.com/71495628624970

    Let us know how it worked.

    Thank you!

  • Profile Image
    corporatevents
    Answered on May 31, 2017 at 04:43 AM

    Ooooh my god, iiiiit works, yeeees, thank you Nik_c, thank you so much :-)