What is JotForm?
JotForm is a free online form builder which helps you create online forms without writing a single line of code. No sign-up required.

At JotForm, we want to make sure that you’re getting the online form builder help that you need. Our friendly customer support team is available 24/7.

We believe that if one user has a question, there could be more users who may have the same question. This is why many of our support forum threads are public and available to be searched and viewed. If you’d like help immediately, feel free to search for a similar question, or submit your question or concern.


  • Profile Image

    WePay Integration: setting reverts back to the Stage Environment even though the Live is selected and authenticated

    Asked by jatwell01 on July 18, 2017 at 09:42 AM

    Keep getting error 1003 in staging environment.

    When I go to live environment and authorize - it fails

    Page URL:
    http://albemarleloop.com/reg.html

  • Profile Image
    JotForm Support

    Answered by Kiran on July 18, 2017 at 11:40 AM

    I have tested the WePay integration on a test form using Stage environment and I see that the authorization fails. Let me run few more tests in this regard and get back to you with relevant information. 

    Thank you for your patience. 

  • Profile Image

    Answered by eduardodurann on July 19, 2017 at 01:44 AM

    I just started using WePay and JotForm yesterday and I was not able to integrate, I thought that it was not working but now I see that I was just unlucky and it stopped working exactly when I started using it.

    Please share if you find a solution.

    Thank you.

  • Profile Image
    JotForm Support

    Answered by John_Benson on July 19, 2017 at 03:17 AM

    @eduardodurann

    We will be addressing your issue shortly on this URL: https://www.jotform.com/answers/1202800

    Thank you.

  • Profile Image
    JotForm Support

    Answered by Kiran on July 19, 2017 at 07:21 AM

    @jatwell01,

    There was an issue with the WePay integration. However, our developers have fixed the issue now. I have tested the integration with Stage environment and it is working fine now. Could you check once again and let us know if you experience any issue further. We will be happy to take a look again. 

    Thanks!

  • Profile Image
    JotForm Support

    Answered by olivia on July 19, 2017 at 08:42 AM

    Hello @jatwell01,

    I am writing this answer depending on the question in the thread: https://www.jotform.com/answers/1200129-

    We changed the algorithm of the WePay. Could you please try again and follow the steps below while reintegrating.

    1- Remove the WePay integration from your form and add again. When you remove it, your products will be the same after you add WePay. You don't need to add your products again, existing product will be added automatically.

    2- Reintegrate WePay. 

    You can follow the guide: How-to-integrate-WePay-with-JotForm

    3- Please try to replicate your issue again.

    If you still replicate it, please inform us.

    Thank you.

  • Profile Image

    Answered by jatwell01 on July 19, 2017 at 11:21 AM

    All is working well now in staged mode.  Will go live tomorrow.  Thanks for your assistance.

  • Profile Image
    JotForm Support

    Answered by olivia on July 19, 2017 at 11:43 AM

    We are happy to hear that your problem was resolved.

    Thank you for your collaboration jatwell01.

     

     

  • Profile Image

    Answered by jatwell01 on July 22, 2017 at 07:55 AM

    I was able to operate for a day in staged mode with no problems.  My client test the app the next morning and got a 1002 error.  I checked it out and got a 1011 and 1003 error.  I reinstalled the integration many times ans was able to get the app to work in stagged mode and it continued to work all day yesterday until last night when I was ready to go live.  I changed to live mode and connected OK but in fact I remained in stagged mode.  I reinstalled, modified some fields in Wepay app, got many 1003 errors and finally got the app operational but only in stagged mode regardless if I requested live or stagged.  I decided to wait till this morning in case anything gets updated at night.  In fact the mode had changed on its own back to stagged from live - all be it it never worked LIVE. 

    I re instituted live mode and tested and while it showed live mode, I in fact processed the payment in stagged mode.  We are tryin to go live with this app and are now behind schedule.

    Your help with this integration is critical to our work.

  • Profile Image
    JotForm Support

    Answered by Welvin on July 22, 2017 at 11:29 AM

    Please try doing the following:

    1. Logout from Jotform.

    2. Logout from WePay.

    3. Clear your browser cookies for both Jotform and WePay.

    4. Log in again and authenticate your WePay account on Live Mode. 

     

    I was thinking that an expired or some old token related to WePay is still connected to the form. The changes/fixed that we've made is not taking effect on your form. Clearing your browser cookies should help you reset everything and start again. Please try that and let us know if the issue persists. We will create a ticket if ever. 

  • Profile Image

    Answered by jatwell01 on July 22, 2017 at 02:13 PM

    I did all of what you requested.  I deleted all cookies from chrome and then used Edge to login to Jotform and Wepay and tried to make a purchase.  The mode continues to change back to staged.  The purchase did not get charged.  Same situations before!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Profile Image

    Answered by jatwell01 on July 22, 2017 at 03:02 PM

    I have since set the mode to live - logged out of Jotform, gone to another machine and tried to make a purchase.  Same thing happened-the mode went to staged and the purchase was not made.

  • Profile Image
    JotForm Support

    Answered by Welvin on July 22, 2017 at 03:10 PM

    Let me escalate this now. As soon as we find something, we will urgently let you know here. I'm not sure what's the workaround for this. Maybe try my colleague's Olivia's suggestion to remove/add the Wepay payment again or use a different payment gateway. 

  • Profile Image

    Answered by jatwell01 on July 22, 2017 at 03:24 PM

    Could the problem be that the website needs an SSL certificate to go into live mode?  At this pointt it does not have one.

     

    I have ordered an SSL certificate and will test again.

  • Profile Image

    Answered by jatwell01 on July 23, 2017 at 04:29 PM

    I ordered, installed and redirected the SSL certificate and problem solved.  The Wepay app looks for "https" in the address otherwise it will always revert to staged mode.  While I was always going to install a certificate, I had planned to do it after testing - wrong move.  It needs to be dome first. 

    Thanks for your assistance.  You might want to add to the worming you display under the credit card that Live mode requires a certificate. 

  • Profile Image
    JotForm Support

    Answered by jonathan on July 23, 2017 at 04:52 PM

    Thank you for updating us on the status and letting us know you were able to figure out the resolution and make Wepay integration work.

    Your detailed explanation of the resolution was noted and will be relayed to our dev team as well.

    We will notify you here once we have update on the status of the ticket report submitted by our colleague.

     

    Regards

  • Profile Image
    JotForm Developer

    Answered by omur on July 24, 2017 at 03:22 AM

    Hello jatwell01,

    First of all thank you for the time you took to write us.

    Your solution is very good and we truly appreciate it. I would like to confirm that adding the SSL does indeed fix the problem and when the integration is set to live mode is also working without a problem.

    Would you be able to confirm if the integration is charging the money in live mode to the correct bank account of yours?

    We're looking forward to your reply.

    Thank you

  • Profile Image

    Answered by jatwell01 on July 24, 2017 at 09:18 AM

    I would like to confirm that adding the SSL does indeed fix the problem and when the integration is set to live mode is also working without a problem.  - Yes once I installed the SSL certificate everything worked smoothly.  The live mode remained active over night and I anticipate it will remain live now.  I also see you put a message in the form that says the SSL certificate is needed for Live mode - EXCELLENT

    Would you be able to confirm if the integration is charging the money in live mode to the correct bank account of yours? - I have charged money and it is being reported in the Wepay dashboard accurately .

     

    Thank you for your quick response.

  • Profile Image
    JotForm Developer

    Answered by omur on July 24, 2017 at 09:39 AM

    Hello jatwell01,

    Thank you very much for the extensive information. We truly appreciate the time and effort you've put in to this.

    We're very happy that everything works well for you.

    If you encounter any problem in the future, feel free to write us.

    We'll be happy to assist you further.

    Thank you very much