Required Fields not working.

  • Profile Image
    TheIYC
    Asked on September 08, 2012 at 01:47 AM

    Hi there,

    I have forms that use mostly required fields. I've finally made a form active for people to submit, and now the required fields are not working. I've triple checked the settings and they are all correct so I'm unsure what else to do :(

    If you click a field and jump to the next, no warning prompts show and it allows you to submit the form regardless if you have skipped them. The form is embedded in a wordpress page.

    Any help would be greatly appreciated, it worked in all the tests right up until yesterday which is a bit weird.

    Cheers :)

  • Profile Image
    ItalyTech
    Answered on September 08, 2012 at 03:10 AM

    Hi and thanks for contacting us. Can you try to replace old embed code with this new one please? 

    <script type="text/javascript" src="http://www.jotform.co/jsform/22204678649865"></script>

    instead of

    <script type="text/javascript" src="http://form.jotform.co/jsform/22204678649865"></script>

    Let us know if this solve your issue. Thanks. Alessandro

  • Profile Image
    TheIYC
    Answered on September 08, 2012 at 04:38 AM

    Hi,

    Thanks for responding. It's still allowing the questions to be skipped unfortunately. I havent opened any other forms yet to try as I don't want them able to skip questions lol.

    Is there anything else we can try?

  • Profile Image
    NeilVicente
    Answered on September 08, 2012 at 06:26 AM

    @TheIYC

    The form is having conflicts with your site's scripts, particularly jQuery-based ones.

    Try using the iFrame method for embedding the form instead.

    Let us know if it helps or not.

    Thanks!

  • Profile Image
    TheIYC
    Answered on September 08, 2012 at 08:41 AM

    That one seems to be working now :) I wonder why the specific WP one stopped.

    Thanks for the fast response! :)