One of my fields is not visible on the form (for some users)

  • Profile Image
    michaelcullen
    Asked on November 08, 2017 at 06:24 AM

    The form has a question (highlighted below) called

    I am... *

    Recommending the property as a guest Applying on behalf of the property
     
    This question is not showing for some users (using Mozilla). It is a required field which means they cannot submit the form. All the other fields are showing fine. It is not a conditional field (only SHOW if xxx). I cannot replicate the problem on my Mozilla browser.
     
    1510145119jotform application showing I
  • Profile Image
    John_Benson
    Answered on November 08, 2017 at 10:43 AM

    I opened the form URL (http://form.jotformeu.com/form/32873408085358) you provided and I was not able to replicate the issue. I can see the "I am" field using Mozilla Firefox internet browser. Here's a screenshot:

    1510155609tw2z.png

    Please check the #4 condition. Is that correct? The "I am" fields will be hidden if the Email contains "i-escapate.com" text.

    15101555742112.png

    If the issue still persists, please let us know. Thank you.



  • Profile Image
    michaelcullen
    Answered on November 08, 2017 at 03:38 PM

    Thank you John.


    The #4 condition is not the cause of the problem because in the screenshot above (with the yellow strip running across the top) you can see that the email does not contain "i-escape.com".


    I cannot replicate the problem either, so I guess it will remain a mystery :-)

  • Profile Image
    Jim_R
    Answered on November 08, 2017 at 04:52 PM

    Hello @michaelcullen - The "I am" field is displaying properly on your form. The only time it won't be displayed is if the "Your email" field contains "i-escape.com"

    Was there ever an instance where the "I am" field is not visible even if the "Your email" field doesn't contain "i-escape.com"? If possible, can you test from your end and see if your form behaves the same way it does on the short animation above?

    So far, I can't reproduce this as well and the "I am" field is always visible on your form unless I type in "i-escape.com" on the "Your email" field.

  • Profile Image
    michaelcullen
    Answered on November 08, 2017 at 04:57 PM

    Thanks. No there was never an instance where the "I am" field was invisible, other than when the email address contains "i-escape". Yes I am seeing the same as in your animation above. But I never saw the problem in the first place. It was one of our applicants from Croatia, and I am reluctant to bother her again. Thanks again for your investigation.

  • Profile Image
    Jim_R
    Answered on November 08, 2017 at 05:42 PM

    But I never saw the problem in the first place. It was one of our applicants from Croatia, and I am reluctant to bother her again.

    I totally understand - If you manage to reproduce it yourself or by someone else in the future, don't hesitate to let us know and we'll be happy to have another look. Have a good one! 😊