Form text is over lapping drop down menu.

  • Profile Image
    wilmer318
    Asked on February 11, 2011 at 08:03 PM

    Form is not displaying correctly. See screenshot below. Anyone else seeing this?

     

     

     

     

    I think I found the combination that will cause it to perform incorrectly. Using that same form as the example and with the spaces like you said if you right click and choose properties for that drop down and select shrink with the alignment  set to left then it displays incorrectly.

  • Profile Image
    abajan
    Answered on February 12, 2011 at 03:39 AM

    Your string of text will be treated like a single word. If you break it into multiple segments by inserting a space after every few characters, it will wrap correctly.

  • Profile Image
    wilmer318
    Answered on February 12, 2011 at 08:56 AM

    Here are a couple more examples of my form that I have had setup for months now and have not made any changes to but they are displaying incorrectly. I have tried this in IE, Firefox and Chrome they all display it the same way.

     

     

     

  • Profile Image
    abajan
    Answered on February 12, 2011 at 12:53 PM

    Yes, there's certainly some kind of glitch there. The best advice I can come up with at the moment is to restrict the width of those labels via the Inject Custom CSS tool. As to specifically what CSS is best, I'll see if I can come up with something suitable by tonight (Barbados time).

    Incidentally, that tool can be found on the Setup & Share tab > Preferences > Inject Custom CSS. In the meantime, feel free to experiment with your own CSS.

    EDIT: I am yet to find a solution to this. Perhaps the answer lies somewhere in positioning but I'll sleep on it for now. Of course, there's always the option of using the full source code and putting break tags within the label but that sounds unnecessarily messy.

  • Profile Image
    wilmer318
    Answered on February 12, 2011 at 09:51 PM

    Thanks for taking the time to look at this for me. I was not able to figure out how to control this using CSS but that was before you posted the link for positioning, I will give that a try....thanks!

  • Profile Image
    justinjeffrey
    Answered on February 14, 2011 at 04:30 PM

    I am experiencing this problem too. I have a regular form that has some longish labels. Left it all working fine last month and now discover that the form is all over the place. To be honest I don't want to be told to start messing with CSS. This is a WYSIWYG form builder for pete's sake! I hope you can fix this bug soon. Thanks JJ

  • Profile Image
    wilmer318
    Answered on February 14, 2011 at 09:53 PM

    Unfortunatly I was not able to get it to work with CSS, I just have not had that much experiance with CSS and dont have the time to figure it out at the moment. Is there an update on when this might be fixed as I have clients that are using the form and are having difficutlies filling out the form because they can not see the questions property.

  • Profile Image
    aytekin
    Answered on February 15, 2011 at 01:37 AM

    If you have long question labels, here is my recommendation. Use the Top Alignment.

    On the Form Builder, click on Style toolbar tab and then click on Label Alignment. Then make the form Top Aligned. This way your form will still look fine in Hebrew.

  • Profile Image
    wilmer318
    Answered on February 15, 2011 at 01:00 PM

    Well that may be fine for Hebrew but my forms are in English. Is there any update on how long this will take before it is fixed?

     

    again here are the steps to recreate the issue:

    "I think I found the combination that will cause it to perform incorrectly. Using that same form as the example and with the spaces like you said if you right click and choose properties for that drop down and select shrink with the alignment  set to left then it displays incorrectly."

  • Profile Image
    justinjeffrey
    Answered on February 16, 2011 at 04:52 PM

    @aytekin > Your suggestion of using Top Alignment does not correct the problem in Hebrew or English. This is obviously a bug that needs fixing. Can you confirm that you recognise the problem and are on the case?

    I cannot continue with my forms acting like this. To be honest if you are not giving me signals that the problem is going to be fixed then I will reluctantly be cancelling my subscription and signing up with a more reliable form system.

    NB. Not sure if it is connected but this forum is alining some text lines off the page now too in IE?

  • Profile Image
    seyhun
    Answered on February 17, 2011 at 06:29 AM

    Justin, Can you post the URL of the form and describe the problem on that page?

  • Profile Image
    justinjeffrey
    Answered on February 17, 2011 at 06:49 AM
  • Profile Image
    serkan
    Answered on February 17, 2011 at 07:01 AM

    This problem is fixed now. Please clear your browser cache before trying.

    Thanks for reporting.

  • Profile Image
    wilmer318
    Answered on February 17, 2011 at 07:21 AM

    Thank you very much! Much appreciated!!

  • Profile Image
    justinjeffrey
    Answered on February 17, 2011 at 08:26 AM

    Thanks - my form now aligns properly!