What is JotForm?
JotForm is a free online form builder which helps you create online forms without writing a single line of code. No sign-up required.

At JotForm, we want to make sure that you’re getting the online form builder help that you need. Our friendly customer support team is available 24/7.

We believe that if one user has a question, there could be more users who may have the same question. This is why many of our support forum threads are public and available to be searched and viewed. If you’d like help immediately, feel free to search for a similar question, or submit your question or concern.


  • Profile Image

    My clients are receiving all emails, even when conditions are not met

    Asked by IWSDDirector on May 12, 2010 at 12:00 PM
    I have multiple conditions on a form with multiple questions, each of which has multiple check boxes. For each question, I have a separate auto-reply email if the question "Is Filled" on some cases, or if their response "Equals To" a given checkbox in other cases. But if (on a non required field) they don't even check any boxes for those questions, they should not receive a corresponding auto-reply but they receive the corresponding auto-reply email anyway. So people who are registering to receive one thing are getting all the emails as if they checked to receive everything. It's just that within the body of the emails, where it should say the option they selected because I inserted my {imInterestedIn} data into the body of the email, it just has empty double quotes: "". How can I make it so they only receive the emails that my conditions specify? I thought the conditions are supposed to override the auto-reply email so not all my emails automatically go out.


  • Profile Image
    JotForm Founder

    Answered by aytekin on May 13, 2010 at 03:08 AM
    I added this to our bug list. We will look into it and get back to you.

  • Profile Image

    Answered by dannydo on May 19, 2010 at 05:46 AM
    yeah im having the same problem..
  • Profile Image

    Answered by martyhills on July 09, 2010 at 02:13 AM

    Any News on this? As I am having the same issue.

  • Profile Image

    Answered by serkan on July 10, 2010 at 09:08 AM

    This problem is fixed now. Thank you all for reporting.