International phone picker widget: No country code captured/displayed in the submissions when the form is encrypted

  • Profile Image
    trekanten
    Asked on March 04, 2019 at 04:01 AM

    I don't seem to get the chosen country code from the "International phone picker" widget".

    I'm only seeing the number for each input regardless of the country chosen.

    Is this by design?

  • Profile Image
    Kiran
    Answered on March 04, 2019 at 07:07 AM

    As I check your JotForm, I see that the dropdown for the country code is being displayed normally for the 'International phone picker' widget. 

    155170119104032019_170354.png

    Could you check once again and see if you are still experiencing any issue with the widget? We will be happy to take a look again. 

  • Profile Image
    trekanten
    Answered on March 04, 2019 at 07:43 AM
    I can confirm that I see the country code in the input field, but I'm not
    getting the value in the submission database or in the post to the "thank
    you" page.
    I could understand if the + was omitted, but it's the whole prefix sequence
    that's not there.
    ...
  • Profile Image
    Kiran
    Answered on March 04, 2019 at 09:40 AM

    I have checked the widget and see that it is displaying the country in the submissions normally at my end for the test form. However, I have noticed that your form is encrypted and then I was able to replicate the issue on my form after enabling the encryption.

    I am forwarding the thread to our backend team for further investigation. If there is any news, you'll be posted here.

    Thanks!

  • Profile Image
    hayk
    Answered on April 16, 2019 at 08:49 AM

    We are sorry for the inconvenience caused to you. We have updated the widget and the problem has been resolved. Please check out the widget once again and let us know if the issue persists. Thanks for reporting the issue.

    Regards,

    Widget Team

  • Profile Image
    trekanten
    Answered on April 22, 2019 at 04:41 PM

    Do I need to do anything special in my form to update it? I still see the issue.

  • Profile Image
    jherwin
    Answered on April 22, 2019 at 05:55 PM

    Please try updating the widget by clicking "update widget", see my screenshot below for reference.
    1555970100update.png

    If the issue persists, please let us know so we will notify the developer assigned to this thread.

  • Profile Image
    hayk
    Answered on April 23, 2019 at 01:54 AM

    Please clear the browser's cache or test the form in incognito mode and let us know if the problem persists. How to clear your browser's cache