Form is not sending an email

  • Profile Image
    ChrisKerr
    Asked on April 01, 2019 at 11:53 PM

    Hello,

     

    I have a particular form that never emailed. None of the email addresses on the form received the email. It seems to be an isolated incident. We've just done a test and the form is working fine.

    Here's what I can find in the logs (attached image screenshot).

    1554177004Jotforms-error-log.png

    Is there any other way I can diagnose what happened?

     

    Kind regards,

     

    Chris Kerr

  • Profile Image
    jherwin
    Answered on April 02, 2019 at 12:25 AM

    To clarify, which one do you not receive the email from? the autoresponder or notification?

    I checked the form you mentioned: https://www.jotform.com/82476930820864 and you don't have a notification. Can you please provide more details of the problem so we can further look on this issue?

    We'll wait for your reply.

  • Profile Image
    ChrisKerr
    Answered on April 02, 2019 at 12:43 AM
    All of them strangely enough.
    sadigital@grantbroadcasters.com.au,bx4r9h5yzi9syoshgkez@boards.trello.com,
    c7kb739pl2vwe2ejs3f2@boards.trello.com
    and
    erin.connellan@5au.com.au
    Perhaps your email server was down for a bit on Thursday? It seems to be a
    ...
  • Profile Image
    jherwin
    Answered on April 02, 2019 at 01:14 AM

    We didn't receive a report that notification or autoresponder is not sending on Thursday. By the way, I checked our mail logs and all emails were successfully sent to the email you gave me. Emails are also not in our bounce list so you should be not having problems receiving an email from jotform.

    Have you tried contacting your email provider or Trello about this? Your autoresponder is configured correctly so I'm sure email will be sent after submission.

    You can check the guide below for the possible reason why you are not receiving email notification/autoresponder.

    Guide: Why Am I Not Receiving Email Notifications && Whitelisting JotForm IP Addresses and Domains

  • Profile Image
    ChrisKerr
    Answered on April 02, 2019 at 01:43 AM
    I find it odd that it didn't send to Trello.com, Grantbroadcasters.com.au
    and 5au.com.au all at the same time.
    And yet it worked before and afterwards.
    Thanks for your help.
    Kind regards,
    Chris Kerr
    ...
  • Profile Image
    Nik_C
    Answered on April 02, 2019 at 02:19 AM

    I checked some of the last emails in your logs, and emails are marked as sent:

    1554185752Screen Shot 2019-04-02 at 8.15

    If you're still experiencing this problem, please let us know.

    Thank you!

  • Profile Image
    ChrisKerr
    Answered on April 02, 2019 at 02:43 AM
    Thanks Nik_C.
    It just seems to be an isolated incident where the emails were not
    delivered from this one form to multiple email domains.
    I'll keep an eye on it.
    Thanks,
    Chris Kerr
    ...