Some of my JotForm data is not flowing into Clinchpad accurately.

  • Profile Image
    Georgeff
    Asked on April 04, 2019 at 04:42 PM

    1) Some of the fields worked,

    2) others have duplicate information from other fields and

    3) two are blank.

    Here is a screenshot:

     

    Screenshot
  • Profile Image
    jherwin
    Answered on April 04, 2019 at 06:00 PM

    Can you please check if the right fields are set on your clinchpad correctly? See the field names and see if that matches the fields on your form.

    Guide: How-to-Find-Field-IDs-and-Names

    Also, try re-integrating the form to Clinchpad and see if the issue persists.

  • Profile Image
    jherwin
    Answered on April 04, 2019 at 07:24 PM

    Can you send us a screenshot of the mapped fields in Clinchpad? We will clone your form and integrate it in Clinchpad to test it on our end.

    Please show all the fields and label names in the screenshot.

    Guide: How-to-Post-Screenshots-to-Our-Support-Forum

  • Profile Image
    Georgeff
    Answered on April 04, 2019 at 07:40 PM

    Thanks! Here you go...

    1554421232ClinchpadFields.jpg

  • Profile Image
    Georgeff
    Answered on April 04, 2019 at 08:22 PM

    Start by click on "Settings" at the top right of the screen. Then make sure you use Custom Fields for "Leads" not for "Contacts."  

    1554423632customfields.jpg


  • Profile Image
    jherwin
    Answered on April 04, 2019 at 09:36 PM

    Thank you for providing more details.

    Give me more time to try it on our end. I will update you via this thread.

  • Profile Image
    Georgeff
    Answered on April 04, 2019 at 10:43 PM
    You’re welcome. Thanks for working on it.
    ...
  • Profile Image
    Georgeff
    Answered on April 04, 2019 at 10:43 PM
    I’m going to bed so no rush.
    ...
  • Profile Image
    Georgeff
    Answered on April 05, 2019 at 08:53 AM

    I just realized that you need the payment field deleted to work with the form, so I did that. It works without the payment field now.

  • Profile Image
    Richie_P
    Answered on April 05, 2019 at 11:20 AM

    Thank you fro the added information. My colleague will get back to once updates are available.


  • Profile Image
    jherwin
    Answered on April 06, 2019 at 12:48 PM

    Sorry for the delayed response. I think the problem is in the labels of your field, field labels should be unique. The first part of the label should be not the same and no special characters.

    I got my clone form to work properly, check out my demo form here: https://form.jotform.com/90955231531959 and change the labels of your field.

    Please give it a try and let us know how it goes.

     

  • Profile Image
    Georgeff
    Answered on April 06, 2019 at 07:36 PM

    It worked! Kudos to you, jherwin. I will let Clinchpad know, because they were trying to solve it for me, too.

    It is weird that one multiple choice question put the 3 responses into 1 line, and another multiple choice question put the 3 responses into 3 lines. See below:

    1554593782multiple choice.jpg

  • Profile Image
    Georgeff
    Answered on April 06, 2019 at 07:43 PM

    Again, thanks for your help. I am amazed that you figured out about the field names not being similar in wording or using special characters. I would have never figured that out. Really appreciate your digging in on this, JHerwin!

  • Profile Image
    Alan_D
    Answered on April 07, 2019 at 06:03 AM

    There is a little difference between two multiple choice fields. "Areas in which your student has difficulties." field uses calculation values. However, "Check all supports your child currently has." does not use this feature.15546310632.png15546310251.pngThis option changes the value that fields return. Can you please disable this feature for "Areas in which your student has difficulties." field to see results in one line?

  • Profile Image
    Georgeff
    Answered on April 08, 2019 at 09:21 AM

    That worked. Thanks!