"Save Forms and continue later" is not working

  • Profile Image
    aboratgi
    Asked on April 05, 2019 at 11:08 AM

    Hi - I'm having trouble with my two forms linked below. After completing the first form, users click next and are routed to their personal form. They also get an email with the link to their personal form so they can continue later.

    I am testing it and I am always sure to click the 'Next' button to save my progress. However, when exit and use the link in the email to go back to my application, none of my progress is saved. 

    First Form: https://form.jotform.com/90765698809175

    Main Form: https://form.jotform.com/90764216136153

  • Profile Image
    roneet
    Answered on April 05, 2019 at 01:08 PM

    On testing both the Form, I could not replicate any issue with it.

    I received an Autoresponse with this URL. I opened the saved URL in two different browsers and all my saved data were there. Could you please once again clearing your browser cache.

    https://www.refreshyourcache.com/en/home/

    Let us know how it goes.

    Thanks.

  • Profile Image
    aboratgi
    Answered on April 05, 2019 at 01:49 PM

    Hi - I think i figured out the problem. Here is what i've been doing:

    I complete the first from, form https://form.jotform.com/90765698809175.

    I click "Next", but that is actually the submit button and I've set it up so that instead of a Thank You page, users are directed to their unique submission, form https://form.jotform.com/90764216136153. At the same time, an email is sent to them with their unique link.

    I then begin to complete the application and click "Next" to save my progress. Then, if I exit out and try to use the link in the email, I see my information pre-populated from the first form, but nothing else. None of the information i entered and saved is there.

    Is there a problem with my links in either the AutoResponder or the Thank You page redirect?

  • Profile Image
    denis_calin
    Answered on April 05, 2019 at 03:32 PM

    Hi @aboratgi!

    I have cloned two of your forms in question and tested them. Everything works just as it is set up:

    1. The respondent fills out the first form "Requester Information": https://form.jotform.com/90765698809175 and clicks Next.

    2. An autoresponder email is sent to the respondent with the the link to the second form.

    3. Simultaneously, the respondent is taken to the second form "CME Application": https://form.jotform.com/90764216136153 with the first section (Name, Department, Phone, Email) already filled out. 

    4. When the respondent clicks Next the answers are saved and the updated form is available via the link in the autoresponder email.

    5. I have done this for all of the pages of the CME Application: entered new information, clicked Next, closed the form in the browser, clicked the link in the email and the new answers were pre-filled every time. After clicking submit I was redirected to the Thank You page.

    1554492740Screen Shot 2019-04-05 at 12.3


    Please let me know if you are still experiencing the issue with the answers not being saved.

    Thank you and have a wonderful day!