Condition to send appropriate auto-responder email based on score value is not working?

  • Profile Image
    impacthse
    Asked on May 27, 2019 at 01:43 PM

    Hi Support Team,

    I would like to know why I'm getting a wrong message via "auto responding email" when I already created a condition.

    I create a test form for testing since we're having trouble solving this issue.

    ***Question 1-10 while

    Results and conditions are:

    ***If my test results/scores 1-5 (10%-50%) I received retake exam message.

    ***If my test results/scores 6-10 (60%-100%) I received a congratulations message. Gladly I did this part correct.

    Unfortunately, I am having a problem/issue if I scored 5 (50%). I received a "pass message" supposedly "retake message) since I didn't pass the average score or high score. 


    Badly need your help... Thank you!

  • Profile Image
    ashwin_d
    Answered on May 27, 2019 at 02:37 PM

    You need to just add one statement per condition to check if the value is less than 6 and then if the value is greater than 5 to send the respective auto-responder email. Please check the screenshot below:

    1558982144scoreCond.png

    Hope this helps.

    Do try it out and get back to us if you have any questions.

  • Profile Image
    impacthse
    Answered on May 28, 2019 at 12:34 PM

    Hi,

    I already tried that but still no luck. So I test it again using the value of less than is 6 and greater than is 7 or 6 or 5 still sending me a wrong auto-res ponder.

    In addition, I also tried the value of less than 60, and greater than 70th or 60th or 50th or 60% 70% and so on.


    Needed your help here, I think it's in the system if you could please check them for me.


    Thank you.

  • Profile Image
    BDAVID
    Answered on May 28, 2019 at 02:01 PM

    The conditions are correct, however, the calculation is not, one of the field is being operated as a string. Please follow this example to fix it:

    1559066452notworking.gif

    Let us know if you need more help.

  • Profile Image
    impacthse
    Answered on June 03, 2019 at 07:58 PM

    Hello,

    Thank you and it's working on my test form.. But when I apply this in the "real form" it does not work.


    Thank you.

  • Profile Image
    Jed_C
    Answered on June 03, 2019 at 09:53 PM

    The condition is working for me. You won't see it add up on some field options because you have assigned those option value to be "0", but technically the calculation is working.

    1559613092form_calculation.gif

    Let us know if you have any questions or if you need further assistance.