Why does the symbol "Â" appear all over my form submission notification email?

  • Profile Image
    vangoghdesigns
    Asked on July 04, 2019 at 12:07 PM
  • Profile Image
    VincentJay
    Answered on July 04, 2019 at 12:38 PM

    I did a test on my form and I received a normal email without any symbol.

    Could you please provide a screenshot of the issue? Are you using Google Mail?

    To post a screenshot here in the Forum, please check this guide: https://www.jotform.com/help/438-How-to-Post-Screenshots-to-Our-Support-Forum




  • Profile Image
    vangoghdesigns
    Answered on July 04, 2019 at 12:55 PM

    I am using Outlook. Here is a screenshot:

  • Profile Image
    vangoghdesigns
    Answered on July 04, 2019 at 12:56 PM

    1562259369JotForm.png


  • Profile Image
    JohnRex
    Answered on July 04, 2019 at 01:07 PM

    I cloned your form and tried replicating the issue on my end. But as what my colleague received, the email body doesn't have a symbol you are referring to.

    It might be an issue with the character encoding. Will you able to try accessing your email on a WebMail so we could check if it will still appear?

    Also, if the form is embedded on a webpage, please try including this meta-tag in the <head> section of your website's HTML code, then let us know if it still persists.

    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

  • Profile Image
    vangoghdesigns
    Answered on July 04, 2019 at 01:48 PM

    The issue still appears when I access my Outlook email on my mobile device. The form is not embedded on a website. What else can I try?

  • Profile Image
    Mike
    Answered on July 04, 2019 at 02:59 PM

    Just in case, we have refreshed your email notification template.

    The issue could be related to some encoding issue in outlook. Do you use a webmail version or an Outlook app on Android or iOS?