Why the update condition is not working when an option is checked?

  • Profile Image
    EastEndSeaportMuseum
    Asked on September 21, 2019 at 08:08 PM

    Hi,

    I have a field "Amount Due" so I can send that value to Square Payment Integration "Get Payment From"

    It's working if you select "50% Discount and Application Fee".

    But if you select "Application Fee Only" it shows the same value as above. It should show "$20"

    Could you please take a look at my conditions on "Amount Due"

    Thanks,

    Steve



  • Profile Image
    gerardw
    Answered on September 21, 2019 at 08:24 PM

    Your condition related to Application Fee should be modified as shown below so that the Amount Due field pulls the data correctly.

    The IF statement in the Red box should be added into the existing condition and the rule should be set as "ALL".

    15691117212209_1.png

    Hope this helps out.

  • Profile Image
    EastEndSeaportMuseum
    Answered on September 21, 2019 at 08:38 PM

    Thank you it's working as intended!

    Thanks also for speedy response.

    Steve


  • Profile Image
    EastEndSeaportMuseum
    Answered on September 22, 2019 at 06:51 PM

    Hi,

    See Screenshot.  Numbers are correct unless I try to toggle between "Pay in Full" and "Pay App Fee" .  When you toggle it gets stuck on $20.

    Thanks,

    Steve

    1569192629Jotform.jpg

  • Profile Image
    roneet
    Answered on September 22, 2019 at 10:26 PM

    Yes, I was able to replicate the conditional conflict among the fields. Please give me some time to work on the conditions.

    Thanks.

  • Profile Image
    roneet
    Answered on September 22, 2019 at 10:41 PM

    I have added the following condition in your Form:

    15692064601.PNG

    The Form seems to be working now.

    Please let us know if you have further questions.

    Thanks.

  • Profile Image
    EastEndSeaportMuseum
    Answered on September 23, 2019 at 10:27 AM

    Hi,

    I see it's working and I have the same exact problem with these two forms.

    https://www.jotform.com/build/92646852806164

    https://www.jotform.com/build/92647822799173

    Sorry I'm having trouble following exactly what you did and I'm afraid I'm going to mess them up. If you could fix them please.

    Thanks,

    Steve


  • Profile Image
    jherwin
    Answered on September 23, 2019 at 11:46 AM

    Hello Steve - Is that a clone form of this form: 92636994599179? I checked the conditional logic and it seems to be different in the main form.

    Here's the conditional logic of the main form:
    1569253202cond.png
    You can clone all of those conditions if you want these two forms to work in the same way as your main form.

  • Profile Image
    EastEndSeaportMuseum
    Answered on September 23, 2019 at 11:50 AM

    The conditional logic should be the same. I think the Show/Hide might be different.

    Originally it probably was a clone.

  • Profile Image
    BJoanna
    Answered on September 23, 2019 at 01:25 PM

    I updated the conditions in your forms. Please test them again.