Not receiving email notifications

  • Profile Image
    mr2bitz
    Asked on June 23, 2013 at 03:30 AM
    Hi I need help as I am not receiving email notifications for the two jot forms I have.I have done all the checks you advise in the FAQ sections and the spam folder of my email provider does not contain any emails.The URLs to the two forms are belowhttp://www.mr2bitz.co.uk/contact.html http://www.mr2bitz.co.uk/request.htmlCan you investigate this as I need to sort this problem ASAP.Ade
  • Profile Image
    EltonCris
    Answered on June 23, 2013 at 08:03 AM

    Hi,

    You should be able to received an email by now. Kindly make a test with your form.

    Your email was in the bounce list due to the following reason:

    parts@mr2bitz.co.uk is IN the bounce list  

    Reason(s) : 5.3.0 - Other mail system problem 550-'ATLAS(2503): Your email was detected as spam. (RCPTs: parts@mr2bitz.co.uk)'

    According to the reason, there was a message that was blocked by your email service provider. In order to prevent this from occurring again, we'd suggest you to please read this article as it may help remedy this issue. How to setup email alerts to prevent email bouncing related issues

    Thanks!

  • Profile Image
    mr2bitz
    Answered on June 23, 2013 at 11:06 AM

    hi

     

    thanks for clearing this up but i have checked and the request.html is not sednign thru emails

    i have followed the reemdy in the link above and sent a test message and it came thru but when i wont to my site and then filled in the form it has not been sent thru.

    can you investigate this please

     

    form link is http://www.mr2bitz.co.uk/request.html

  • Profile Image
    KadeJM
    Answered on June 23, 2013 at 01:02 PM

    I think you may need to do as mentioned in the guide which is to Whitelist JotForm IP's and Mailservers since it seems to me that because of the email being " marked as spam " which is done by your email host they are most likely holding the email to be inspected or possibly rejecting it which is probably the cause of this issue.