Scheduled autoresponder emails not getting sent

  • Profile Image
    opts
    Asked on June 29, 2020 at 02:11 AM

    I have setup 3 testing emails autoresponder. I only receive the first one. Have tested using multiple emails. Pls advice 

  • Profile Image
    gerardw
    Answered on June 29, 2020 at 03:32 AM

    Hello,

    I can see that you are not receiving Autoresponder 2 and 3:

    15934155492906_12.png

    This is because, you have setup these emails to be sent after 1 day and 2 days respectively.

    Here is the Autoresponder 2 settings:

    15934156182906_13.png

    Similarly, for Autoresponder 3, you have setup the email to be sent after 2 days.

    15934158532906_14.png

    If you want to receive these emails immediately, you will need to change the drop down from "1 day" and " 2 days" to "Right away".

    I hope this answers your concern.

  • Profile Image
    opts
    Answered on June 29, 2020 at 03:44 AM

    Dont we set 3 emails to go on 3 different days?

    I have received the mail which was supposed to go right away.. the first one.


    2nd mail has not been triggered on submission +1 day 

  • Profile Image
    Richie_P
    Answered on June 29, 2020 at 06:04 AM

    Yes, the second autoresponder is set to be sent on the next day.

    As what my colleague has explained, you have set your two autoresponders to be sent on later date.

    For more information, you can check this guide:https://www.jotform.com/help/535-Utilizing-the-Send-Emails-Later-Function-of-the-Autoresponder-Emails

  • Profile Image
    opts
    Answered on June 29, 2020 at 06:20 AM

    I have already read that have setup the 3 email. As informed the first email I have received. It is 24 hrs now and still not received 2nd email

  • Profile Image
    gerardw
    Answered on June 29, 2020 at 07:40 AM

    Hello,


    I seem to have found the issue. 

    The Autoresponder 2 and 3 are linked to Name field and not the Email field. Hence the email is not being sent even after 24 hours:

    15934305802906_16.png

    Check the Autoresponder 1, where you have linked the Recipient email to the Email field on the form. You have to apply the same change on Autoresponder 2 and 3.

    Here is the issue from Autoresponder 2:

    15934307662906_17.png

    Make this same change on Autoresponder 3.

    Do review and let us know if you have any further questions.