What is JotForm?
JotForm is a free online form builder which helps you create online forms without writing a single line of code. No sign-up required.

At JotForm, we want to make sure that you’re getting the online form builder help that you need. Our friendly customer support team is available 24/7.

We believe that if one user has a question, there could be more users who may have the same question. This is why many of our support forum threads are public and available to be searched and viewed. If you’d like help immediately, feel free to search for a similar question, or submit your question or concern.


  • Profile Image

    The Enable/Disable Button For the Condition Setting Is Not Functioning When Clicked

    Asked by Barkley on July 10, 2013 at 12:44 PM

    I have 5 fields that show "Disabled".  When I click to "Enable" it actually does nothing to that field and "disables" another field.

    http://form.jotform.co/form/31585321302848

    See attched picture

    Page URL:
    http://form.jotform.co/form/31585321302848

    Screenshot
    button not working JotForm picture
  • Profile Image

    Answered by jefreylandicho on July 10, 2013 at 02:30 PM

    I have tested your form and was able to replicate the same issue as well. I have forwarded your concern to our develoeprs to investigate what is causing this issue. Kindly wait for their response.

  • Profile Image

    Answered by Barkley on July 11, 2013 at 07:19 AM

    any feedback

  • Profile Image
    JotForm Support

    Answered by Welvin on July 11, 2013 at 11:11 AM

    Hi,

    This is already assigned to one of our developers. You should receive a notification via this thread for any updates made into this.

    Thanks for your patience.

  • Profile Image

    Answered by pubserv on February 13, 2014 at 07:48 AM

    I have had the same problem - I enable and finish, but it just disables the rule again when I start the form. 

  • Profile Image

    Answered by pinoytech on February 13, 2014 at 08:39 AM

    @puserv

    Our sincere apologies for the inconvenience that may have caused. Like my colleague said, this issue is already assigned and work by one of our dev team.

    As soon as we get update about this issue, we'll inform you immediately via this thread.

  • Profile Image

    Answered by willemivo on June 11, 2014 at 03:13 PM

    I'm experiencing the

    same issue here: http://form.jotformeu.com/form/41521452079350? The condition on "Reden niet werken (vrouw)" is (dis)abled, i.e. it sometimes states disabled, sometimes not. However, it always shows (unconditional). Same goes for "Blok: bedrijfsongeval".

    Update after 5-15 minutes: it works again. I get the impression the rule engine is updated every X seconds, and is sometimes delayed up to minutes. I get this impression from clicking buttons (delete, disable, etc. condition) without seeing the result, but when I close and than return to the conditions dialog screen the result DOES show (sometimes). In general, the conditions functionality makes an unstable impression.

    Update: conditions are not always updated when the identifying text (IF [text], SHOW...) is changed. I can't reproduce when this occurs, however, I'm certain it did occur.