Captcha has stopped working on my embedded forms

  • Profile Image
    chris_hills
    Asked on August 14, 2013 at 07:27 AM

    Hi

    All the forms which I have embedded at www.ipmnet.biz which use captcha have stopped diplaying the Catpcha "word" to type in.

     

    e.g at http://www.ipmnet.biz/Tenders.aspx.

     

    THanks

    Chris

  • Profile Image
    khrisell
    Answered on August 14, 2013 at 07:53 AM

    Hello,

    I can see that your captcha is working properly on your Website/Page.

    I have cleared your Form Caches also try to clear your Browser cache and cookies and check back again if you will be able to see the capthca now.

     

    However, I can see that your form is cutt-off on the right side.

     

     I would suggest to re-embed your form using iframe embed code. This should help fixed this issue. Getting the Form iFrame Code
    Kindly let us know if problem persists on your captcha, but as I can see you should be able to see it. You just need to use other browser or clear your browser data.

    Let us know if you need further assistance. Thank you for using JotForm.
  • Profile Image
    chris_hills
    Answered on August 14, 2013 at 08:03 AM
    No difference. Still no Captcha.

    This is occurring on all machines accessing the website. Worked fine up to yesterday. NO changes from our end.

    It does not occur when you run the form directly in the browser, only when embedded (using the javascrript option) in a website.

    Thanks
    Chris

  • Profile Image
    guilledutra
    Answered on August 14, 2013 at 09:21 AM

    Hi, could you try by using the iframe code instead  as @khirsell says?

    please let us know if you need further assistance

    thanks

  • Profile Image
    chris_hills
    Answered on August 14, 2013 at 09:24 AM
    Hi

    Already tried it – no difference.

    Chris

  • Profile Image
    guilledutra
    Answered on August 14, 2013 at 10:29 AM

    I can see your captcha is working properly too, from my "Google Chrome Browser", could you try clearing your browser cache and coockies.

    Thanks.

  • Profile Image
    chris_hills
    Answered on August 14, 2013 at 10:56 AM
    Hi

    As I mentioned , I have already cleared these down. No change.

    Using IE10 but it has been fine up to now.

    Chris

  • Profile Image
    pacificstereo
    Answered on August 14, 2013 at 11:26 AM

    Same problem.  Busted with Firefox 22, but works with IE8 (dunno about other browsers/versions).  No code changes.

  • Profile Image
    EliezerN
    Answered on August 14, 2013 at 11:55 AM

    @chris_hills

    I checked your captcha but it's working fine from my end.

    If you still continue having this issue, please try enabling the Recaptcha function: 

    pacificstereo 

    Please implement the Recaptcha function to resolve the issue, however if the issue still persists we would appreciate if you open your own thread to make your questions so that we can give you assistance properly.

    Thanks

     

  • Profile Image
    pacificstereo
    Answered on August 14, 2013 at 12:22 PM

    Yes, I've submitted a separate support request, I'm just confirming that I am having the same issue as Chris so that he doesn't think this is just him.  Enabling reCaptcha works (ugly, but works), but Captcha does not.  Interestingly, my form says, "Modified August 14" and I haven't done anything to it (until now).

  • Profile Image
    pacificstereo
    Answered on August 14, 2013 at 02:36 PM

    Update:  Very interesting.  My form was showing as "Modified 8/14/2013" and that was not done by me.  I went in, changed to reCaptcha (which I hate) and everything worked again.  Tested by going back to captcha and it was still broken.  So I went back to reCaptcha and saved the form.  This time, it said "Modified by YOU..."  Hmmm.  Waited a couple of hours, came back, changed back to captcha and now it works again.

    Chris, is yours working again?

  • Profile Image
    KadeJM
    Answered on August 14, 2013 at 02:59 PM

    @chris_hills

    What OS are you using? I've viewed your forms in IE10 on Windows 8 and the Captcha is showing as it should be. I would like to suggest trying to Reset your Browser to it's Default Settings to clear your cache and browser of any previous problems that may be leading to this issue. Additionally you may also want to try this in another browser or on another computer to check and make sure that that is not part of the problem.

     

    @pacificstereo

    Thank You for the additional info and pointing that out. This may have happened for one of four reasons. Either when we were investigating your forms to try to check for problems with the captcha and someone (not sure who) might've made the change to troubleshoot it but may have forgotten to swap it back. Usually though we only clone your form to check for issues to avoid causing further problems on your forms without your permission otherwise we will ask or if you are reporting the problem is still occurring after we first checked then we will take a look but again we normally do not touch anything without your permission other then to inspect it for further issues if any. Two it may have been a bug or glitch that might've caused this. Three it may have been someone who you gave access to your account that might've been looking into it some. Four it could have been something that maybe you did and forgot about.

    Either way though, do tell us if your Captcha continues with the same issue.

  • Profile Image
    khrisell
    Answered on August 14, 2013 at 07:23 PM

    Hello,

    Kindly make sure your javascript on your IE is enabled.

    Here's the guide on how to enable Javascript on your computer.

    http://www.wikihow.com/Enable-JavaScript-on-Your-Computer

     

    Again, please make sure you embed using iFrame as we suggested to you.

    Please enable Javascritp and let us know if problem persists after that so that we could further investigate.

    Thank you. :)

  • Profile Image
    pacificstereo
    Answered on August 14, 2013 at 07:45 PM
    All appears to be working now, with no changes. We'll watch and see.
    -Jeff
  • Profile Image
    tasha_ize
    Answered on August 14, 2013 at 08:43 PM

    Thanks for letting us know that the capthca is now working. Please let us know if the issue comes up again.

  • Profile Image
    chris_hills
    Answered on August 15, 2013 at 04:54 AM
    Hi

    I have NOT let you know that the problem is fixed as it is not!

    All Javascri[t options are on as suggested.

    Nothing has change at our end at all.

    The change can only be at your end.

    Please note that this is occurring on ALL computers in my office and from home also.

    Chris

  • Profile Image
    chris_hills
    Answered on August 15, 2013 at 05:02 AM
    OK

    I have turned on Recaptcha and it works. I would prefer not to use this as it is harder for the users to use. Can thte normal Captcha be made to work?

    Chris

  • Profile Image
    chris_hills
    Answered on August 15, 2013 at 05:33 AM
    No, not working Im afraid.

    Same thing with Recaptcha – it works but I don’t want to use it.

    Chris

  • Profile Image
    jonathan
    Answered on August 15, 2013 at 10:23 AM

    Hi Chris,

    I suggest you gather again the iframe code  of your form and re-embed.

    Latest I check in your website http://www.ipmnet.biz/Tenders.aspx  , the form is cut-off and the submit button is not visible.

     

    This due to the incorrect height of the iframe. If you generate again the iframe code it should fix the height issue.

    Use this guide Getting-the-Form-iFrame-Code

    Please inform us if the issue remains.

  • Profile Image
    tdiintl
    Answered on August 15, 2013 at 10:59 AM

    I have the same issue happening to our forms in IE8 with javascript enabled.  (I do have my own thread btw, but this is relevant).  It started yesterday and I just confirmed that it is still happening this morning.  I tried the iFrame version yesterday as well and it not only let the problem persist in IE8 but it also broke the form completely in the current version FireFox.  Sounds like lots of people are having this problem in varying ways.

  • Profile Image
    EliezerN
    Answered on August 15, 2013 at 01:54 PM

    @tdiintl

    I have tested Captcha in IE8 and I hade no problems with it, please take a look:

    I have also embeded my form to a webpage using I frame code but without issues: 

    I also tested it in FireFox and it wroked great.

    Have you already tried using a clone version of your form? If not, please give try, that could help.

    Let us if you need further assistance.

    Thanks

  • Profile Image
    chris_hills
    Answered on August 16, 2013 at 11:08 AM
    Hi

    What is the schedule for fixing the Captcha problem which seems to be affecting many users?

    Thanks
    Chris

  • Profile Image
    KadeJM
    Answered on August 16, 2013 at 01:59 PM

    I'm sorry to hear that this is still giving you issues. We've been looking into this problem with you but it seems that there may be a deeper underlying problem. So here's what I am going to do just to have a second look about this issue on your behalf I will open this via a ticket to have our Developers look into this also but they may tell you the same thing or it might be cancelled if no further issue is found on to be on our end. We will continue to look into the problem to see if there is a solution for this. So far during my tests I was only able to replicate the mentioned issues in IE7 but not thereafter.

    I've also found some common references for issues as to why IE7 experiences JavaScript Related Problems: http://ragrawal.wordpress.com/2007/10/25/top-5-reasons-why-ie7-is-complaining-about-your-javascript/.

  • Profile Image
    chris_hills
    Answered on August 16, 2013 at 07:03 PM
    Thank you.

    I suggest that as there are so many users apparently with the same issue that cancelling the ticket might be a mistake.

    Over to you .

    Thanks
    Chris

  • Profile Image
    jonathan
    Answered on August 16, 2013 at 07:51 PM

    Chris,

    Our colleague had already submitted a ticket regarding this issue.

    Let us wait for updates from our higher team support regarding this matter.

    You will be notified via this thread and on your email when new updates are available.

    Thanks.

  • Profile Image
    milbra
    Answered on February 07, 2014 at 07:04 PM

    Did you ever get a solution to this problem?  The top area of the Captcha continually shows a spinning graphic indicating its working - IE11 and Firefox 26.  Like the others, replacing with reCaptcha works, but its really hard to read.

    When I preview in JotForm, I can "see" the Captcha perfectly.

  • Profile Image
    milbra
    Answered on February 07, 2014 at 07:54 PM

    Seems to be working now in both, IE and Firefox.  All I did was repaste the form code.

  • Profile Image
    Cesar
    Answered on February 07, 2014 at 10:46 PM

    Thank you for your input. If you do need further suppor on this or any other issue. Kindly create a new thread on the forum. Thank you.