Not displaying local time in my notification email

  • Profile Image
    diereninbeeld
    Asked on November 29, 2013 at 08:32 PM

    I use in the email templates {DATE: d-n-Y} en in my account is the setting Amsterdam (+1). I'm Dutch. The language is also set in "Nederlands" (=Dutch).
    But the date you see in the mail is not our current day, but hours earlyer.

    Help, what do i wrong?!

    Thanks, Joost

  • Profile Image
    jedcadorna
    Answered on November 30, 2013 at 12:16 AM

    I see the difference when using your format {DATE: d-n-Y} vs this format {DATE}. By leaving the {DATE} without a value that gives me a current date when receiving it on my email but not really sure why current time settings is not showing upon applying your format.

    Try using {DATE} if that gives you a current time in your notification. I will make some research and once I find an answer I will inform you as soon as possible. Thanks for you patience.

  • Profile Image
    diereninbeeld
    Answered on December 06, 2013 at 05:29 PM

    Now i use the format {DATE}, but in the Netherlands normaly we don't use this. So I hope you can solve the problem!

    Thanks for now!

    Joost

  • Profile Image
    Mike_T
    Answered on December 06, 2013 at 05:55 PM

    It seems that I can not reproduce the issue from my side.

    I have set the Amsterdam Time Zone on my account, then modified email template and received the following results:

    It was current time in Amsterdam. Can you please re-check your form?

    Related article:

    Using Dates in Email Templates

  • Profile Image
    diereninbeeld
    Answered on December 06, 2013 at 06:24 PM

    I've the same test-results now. The problem is solved!

    Thank you! Joost

  • Profile Image
    diereninbeeld
    Answered on December 06, 2013 at 06:47 PM

    STRANGE, STRANGE!

    I did another test, and didn't change the email settings. But (DATE: d-n-Y} was now a day earlier!!! (6 dec.). My local date/time is now 7 dec 00:47

    (I like to send you een screenshot, but dont know how to do...). 

    Joost

  • Profile Image
    EltonCris
    Answered on December 06, 2013 at 08:14 PM

    Hi Joost,

    Did you set the correct time zone settings on your account? https://www.jotform.com/myaccount/settings

    Here's how you can attach screenshots here on support forum. https://www.jotform.com/answers/277033

    Please update us here. Thanks!