Conditionings are not working

  • Profile Image
    Joii_Tech
    Asked on August 09, 2022 at 08:11 PM

    Good Morning,

    I have created a form with Conditions so that if the person filling the form has a question wrong, they can't submit and move on. However the the form is still leting them submit a form with errors. please help

  • Profile Image
    Kim
    Answered on August 09, 2022 at 10:40 PM

    Hi Joii,

    Thanks for reaching out to Jotform support. I have checked your form and was able to see the problem. I have clone your form and made some changes to the condition to provide you a demo form. You can check the demo form here.

    Here's how to fix it:
    1. Add a paragraph field to your form and place it at the bottom part.
    1660098753_62f318c11871f_
    2. Delete all the disable condition you have and replace it with this.
    1660098853_62f31925598b9_
    3. Add this conditions to your form.
    1660098995_62f319b3a87e7_
    That's it. Here's the result:

    1660099177_62f31a69219b4_
    Feel free to test out my demo form.

    Give it a try and let us know how it goes.

  • Profile Image
    Joii_Tech
    Answered on August 10, 2022 at 01:11 AM

    Hello,

    I have tested your steps.

    The problem I have now is when I tick the correct answer it is still coming up with the "please check your answers and submit again" and won't let me go to the next question.

    Thank you for your help.

  • Profile Image
    Galileah
    Answered on August 10, 2022 at 04:13 AM

    Hi Joii,

    Thanks for reaching out to us for help. When I cloned and tested your form, the same thing happened to me. I’ll need a bit of time to look into this. I’ll get back to you as soon as I can. 

  • Profile Image
    Galileah
    Answered on August 10, 2022 at 06:25 AM

    Hi Joii,

    We really appreciate your patience and understanding while we’re looking into this. After investigating it a bit, I found a solution. It's really easy to fix. I've cloned your form and deleted all conditions. After that, I set the all conditions one by one, and the issue was fixed. Let me show you how to do it.

    1. Open your form in Form Builder, and in the orange navigation bar at the top of the screen, click on Settings.
    2. On the left side of the page, click on Conditions.
    3. Check the Select All, and click on the Delete button.
    4. Click on the Add a new Condition button, and select the Skip to/Hide a Page option.
    5. Add your first condition, and click on the Save button.
    6. Repeat the last step for all conditions.

      1660126717_62f385fd15364_cond.gif

    Give it a try and reach out again if you have any other questions.

  • Profile Image
    Joii_Tech
    Answered on August 10, 2022 at 09:14 PM

    All fixed thank you so Much