Problem with Spinner function

  • Profile Image
    drocmx
    Asked on September 30, 2014 at 01:23 AM

    Hello, I am having an issue when using a Spinner function (in the "Survey tools" menu).

    I added the Spinner OK to my form (see the top half of the screenshot attached)

    - I made the Spinner an obligatory field so the person filling out the form can not leave it blank, and I set the minimum to 1 and the maximum to 4.  OK (see the bottom half of the screenshot)

    - I need the default to be "blank", so the person filling out the form can not accidentally skip the field and leave a default as 1 (for example).  This is where I have the issue.

    In the bottom half of the screenshot, in the properties of the Spinner, I set the default value to blank (I do not put a number), I save the form, and for the first time I load the form in the browser, it accepts that default as "blank", and everything is OK.  When filling the form, I am forced to enter a number from 1-4 into the Spinner.  No problems.

    I am sure to save my form.

    The second time I load the form in the browser, it does not have the default as blank, but as 1.  Then when I look into the properties of the Spinner, I see that the default value has changed to 0 (even though it shows 1 in the form in the browser).

    Am I doing something wrong here?  Maybe I am using the wrong function (Spinner) for this type of task...?

    Thanks!

    Julius

  • Profile Image
    Welvin
    Answered on September 30, 2014 at 06:39 AM

    Hi,

    That is because you have a minimum value of 1. Therefore, you cannot add 0 as the default value.

    Thank you!