Dropdown options in Configurable List widget is not working as drop down

  • Profile Image
    weaverstone
    Asked on December 11, 2014 at 02:55 PM

    Hi,

    Yesterday the configurable fields on our form worked perfectly.  Today they don't.

    The dropdown menu shows the selections listed in a row instead of a dropdown.  When the arrow for opening the dropdown is clicked, the only choice is "dropdown".

    New fields created on a test form produced the same result, even with the pre-set fields.

    Also, conditions won't work with the configurable fields.

    Thanks for your help.

  • Profile Image
    jonathan
    Answered on December 11, 2014 at 04:56 PM

    Hi,

    I also was able to reproduced the issue. 

    It seems there is a glitch in the Configurable List Widget when using the dropdown field option.

     

    I could not find a suitable temporary workaround except using a separate dropdown field outside the widget.

    Use the Dropdown field form Form Tools instead.

    I will submit a bug ticket report to our higher team support so that it can be checked as soon as possible.

    We will let you know here once we have update on the status.

    Thanks.

     

     

     

  • Profile Image
    weaverstone
    Answered on December 11, 2014 at 04:58 PM

    Hi,

    The solution was on your forum - trick was to use "select" instead of "dropdown".  Sorry I missed that before bugging you.  Only thing I don't understand is why it originally worked using "dropdown".

    Thanks again!

  • Profile Image
    jonathan
    Answered on December 11, 2014 at 05:03 PM

    Thank you for that. The 'select' option do work.

    But I think it still is a bug because the default is set as 'dropdown'.

    So I submitted the bug ticket to fix the glitch.

    Cheers!

  • Profile Image
    weaverstone
    Answered on December 11, 2014 at 05:06 PM

    Thanks jonathan.  Do you think a bug is the cause of the Configurable List Widget's refusal to accept conditions?

  • Profile Image
    jonathan
    Answered on December 11, 2014 at 05:11 PM

    I created a separate thread for the other question here http://www.jotform.com/answers/473832

    We will attend to it asap.

    Thanks.

  • Profile Image
    widgets
    Answered on December 12, 2014 at 01:02 AM

    Hi, thank you for reporting the issue and sorry for the inconvenience that have cause you. We made an update to the widget. 'dropdown' and 'select' should now work just fine.

    Please confirm if it works from your end, otherwise please report back so that we can further investigate the cause of the problem.

    Regards,
    Widget Team

  • Profile Image
    weaverstone
    Answered on December 12, 2014 at 02:25 PM

    Hi, just tested 'dropdown' and 'select'. Both work now.

    Thanks for all your help.

  • Profile Image
    Kiran
    Answered on December 12, 2014 at 03:35 PM

    Great!! Thank you for your confirmation and we are glad to see that the issue is resolved for you! 

    Please do not hesitate to get in touch with us if you need further assistance. We will be glad to help.

    Thank you for using JotForm!