Diacritical symbols are not displayed correctly in CSV files.

  • Profile Image
    ScienceInPublic
    Asked on March 24, 2015 at 01:46 AM

    Hi-

    When I export entries from my form. Some of the punctuation gets corrupted. But this is not happening consistently for all punctuation. In the cases where below symbols display in Excel, punctuation is displayed correctly in Jotform.

    Here's what I'm seeing:

    - Double quotation mark preceding quote - “
    - Double quotation mark following quote - â€
    - Single quotation mark preceding quote -  ‘
    - Single quotation following quote - ’
    - Apostrophe - ‘
    - Symbol for bullet point - •

    This is a large form with more than 100 entries (and over 300 responses expected). Looking for a solution that avoids me manually updating this in Excel. Is there a solution that can be implemented in JotForm to fix? Advice appreciated asap. Thanks.

     

  • Profile Image
    Ben
    Answered on March 24, 2015 at 09:51 AM

    Could you please tell us if this happens every time or only sometimes?

    For example, you download Excel today and it has these issues and tomorrow they are gone or if they are there all the time, but only for some entries - not for all?

    This would give us a bit more detail about the issue.

    Also, could you please tell us if the same happens if you download the Excel file from withing the Submissions Panel: How to Partially Download Form Submissions as Excel/CSV/PDF? and from the reports: How to create an Excel Report?

    Also if the same happens when you download CSV (both from Submissions Panel and CSV from reports)?

  • Profile Image
    ScienceInPublic
    Answered on March 24, 2015 at 08:25 PM

    It seems to be happening for the same answers within different csv exports. But it's difficult to tell with so much data in the export.  

    It's not happening uniformly across all of a particular user's answers. Or uniformly across all answers submitted in a particular field.

    This is the form: http://form.jotform.co/form/50531403750848 

  • Profile Image
    ScienceInPublic
    Answered on March 24, 2015 at 08:30 PM

    Also - this is happening when I download a csv from reports and the submissions panel.

  • Profile Image
    ScienceInPublic
    Answered on March 24, 2015 at 08:52 PM

    Something else I just saw - in a few cases L'Oréal is coming through as L'Oréal.

    Again, this is not happening consistently every time the word appears or every time a particular user has added the word - just for two particular answers.

  • Profile Image
    ashwin_d
    Answered on March 25, 2015 at 05:07 AM

    Hello ScienceInPublic,

    Thank you for sharing additional information. I did test this issue in one of my own form and it seems the "Quotation / double quotation" seems to display correctly in the excel and csv file. The issue seems to be related to "é" diacritical marks character and only with the csv files but works as expected in excel file. Please check the screenshot below:

     

    Let me report it to our back end team. We will get back to you as soon as this issue is fixed.

    Thank you!

     

  • Profile Image
    alp_deniz
    Answered on April 02, 2015 at 11:56 PM

    Hello, 

    This issue is fixed. Thank you very much letting us know.

    Kind regards