Drag and Drop upload widget does not complete the upload process

  • Profile Image
    mcavallo
    Asked on February 22, 2016 at 05:06 PM

    The drag and drop upload widget seems to work filling out the form but when I receive the email or look at submissions the file doesn't show up.  Any thoughts?

  • Profile Image
    Chriistian
    Answered on February 22, 2016 at 10:42 PM

    Please note that you will have to click the Begin Upload button after dragging and dropping the file to be able to upload the image correctly.

    This is how the widget will appear after you have begun the upload.

    To prevent the user from skipping the Begin Upload button, you can set the upload widget as Required so that they will be forced to upload the image first before they can submit the form. Simply follow the guide below:

    Please let us know if you need further assistance.

  • Profile Image
    mcavallo
    Answered on February 23, 2016 at 09:57 AM

    I've been clicking begin upload, and the green bar gets full, but it never says thank you your submission has been received.  When I submit, the uploaded file does not appear anywhere.  I'm on a mac.  Does that matter? 

    The screen looks like this:

  • Profile Image
    david
    Answered on February 23, 2016 at 12:22 PM

    I tested the widget and I was able to reproduce the issue.  Files can be dropped into the widget, however, they do not complete the upload process. 

    There is an error when the file finishes uploading:

    I will forward this to our developers to have a look.  We will let you know via this thread as soon as the widget is working again.

    In the mean time, I would recommend using a regular file upload field until this is resolved.

  • Profile Image
    TitusN
    Answered on February 24, 2016 at 10:16 PM

    Hello,

    Sorry about the inconvenience - it's been fixed, your drag and drop upload widget should be working normally now. 

    Please check - let us know. 

    Thanks

  • Profile Image
    mcavallo
    Answered on February 24, 2016 at 11:29 PM

    Nothing seems to have changed.  Same problem.  I deleted the widget and reinstalled just to make sure. I got your email test email though and it worked.  Weird.

  • Profile Image
    TitusN
    Answered on February 24, 2016 at 11:36 PM

    Opps - my bad - I see the error now - its apparently Isolated to Firefox. 

    We'll get back to you once fixed -

     

  • Profile Image
    andrewford
    Answered on March 08, 2016 at 10:00 AM

    I'm having the same issue with Chrome.  The drag and drop just doesn't work properly.  It doesn't upload the files.

  • Profile Image
    david
    Answered on March 08, 2016 at 11:45 AM

    The ticket is still open for this issue and has not yet been fully resolved.  We will let you know via this thread as soon as it has. 

  • Profile Image
    mcavallo
    Answered on March 18, 2016 at 10:53 AM

    Got a best guess on when this might be fixed?  Are we thinking a week or two or a few months? 

  • Profile Image
    david
    Answered on March 18, 2016 at 11:26 AM

    There are no further updates as of yet, however, this is being worked on.  I will see if there is any information I can pass on as to when this may be fixed.

  • Profile Image
    TitusN
    Answered on April 12, 2016 at 01:33 AM

    Thank you for your patience. 

    This has been fixed - the widget should upload files normally without incident. 

    Please check. 

    Thanks!