What is JotForm?
JotForm is a free online form builder which helps you create online forms without writing a single line of code. No sign-up required.

At JotForm, we want to make sure that you’re getting the online form builder help that you need. Our friendly customer support team is available 24/7.

We believe that if one user has a question, there could be more users who may have the same question. This is why many of our support forum threads are public and available to be searched and viewed. If you’d like help immediately, feel free to search for a similar question, or submit your question or concern.


  • Profile Image

    I don't receive files from File Uploader

    Asked by nilztrykk on May 09, 2012 at 02:17 PM

    My form is on a Norwegian web-shop

    My files does not show up in Jotform-mailbox nor in my e-mails so I thought there was something wrong with the code embedding. But then I tried to go directly to the Jotform-site where the form is located and upload from there (http://form.jotformpro.com/form/21172673969969) but it's pretty much the same. Some times I get them, sometimes I don't.

    Page URL:
    http://form.jotformpro.com/form/21172673969969

  • Profile Image

    Answered by pinoytech on May 09, 2012 at 03:05 PM

    Hi,

    I think the reason why you don't receive files because when the user fills the form they didn't include their file. 

    NOTE: Even though they didn't upload files, they can always submit their submission successfully. I suggest to set your upload file field as Required* to avoid receiving submissions without including their files.

    Hope this help and if you need further assistance, feel free to contact us again anytime.

    Thank you!

  • Profile Image

    Answered by nilztrykk on May 09, 2012 at 03:59 PM

    There are no users yet. I have been testing by uploading files myself.

  • Profile Image

    Answered by jeanettebmz on May 09, 2012 at 04:52 PM

    Please note that you have a monthly upload limit of  1GB  , according to your Premium account status, and I can see you have uploaded already 3GB

    Please enter into your account and remove those files,  and if you need more space for uploads, I would recommend you to upload to Professional

    Jeanette

  • Profile Image

    Answered by nilztrykk on May 09, 2012 at 05:11 PM

    It's 3gb since I started my account last year, but it's 10 available total. If I had 3gb this month, then my dropbox would've been full, cause that's only 2gb. My other forms are working just fine.

  • Profile Image

    Answered by jeanettebmz on May 09, 2012 at 05:28 PM

    I am sorry for the mistake, you are correct

    Let me check your form and I will come back to you later

  • Profile Image

    Answered by nilztrykk on May 12, 2012 at 04:07 PM

    Anything new?

  • Profile Image

    Answered by gori-mathew on May 13, 2012 at 02:48 AM

    Hi,

    Can you try and see if the same problem exists now. I have just did submission to your account and was able to view it on your submission page. I uploaded some file 'PortGo.Zip' .

    I did set the notification email page by changing Sender's name to: Jotform and Sender's email address to: noreply@jotform.com

    Try also to have your mail server provider or ISP to whitelist jotmail's IPs, use the link below for guides;

    http://www.jotform.com/help/145-Whitelisting-JotMails-IP-Addresses

  • Profile Image

    Answered by nilztrykk on May 14, 2012 at 03:38 AM

    Same problem.
    I got yours though - but what's strange here is that sometimes it work, sometimes it don't.
    I tried twice myself just now. The first one, just en e-mail with the form, but no link to attachment (as if the user didn't upload any file). The second, only one of the two files submitted is linked in the e-mail.

    It won't show in the form submission page either. So I'd believe the error's not on my end. But I could be wrong;)

    I also whitelisted the IP-s with no effect.

  • Profile Image

    Answered by AtacanC on May 14, 2012 at 10:00 AM

    @nilztrykk

    I've also cloned your form and uploaded 2 different files (jpg and mp3) and i wasn't able to reproduce the said issue. I was able to see them in my JotForm account and as attachments via email too. Which browser are you using? Have you also tried changing your recipient email address?

  • Profile Image

    Answered by nilztrykk on May 14, 2012 at 11:57 AM

    I've tried Firefox, Safari, Internet Explorer. All with the latest updates.

    Changed the recipient mail address now. No luck. Same problem.

  • Profile Image

    Answered by nilztrykk on May 14, 2012 at 12:00 PM

    This form is working just fine: http://www.jotform.com/form/12471101769

    I'm using the same computers to test uploading

  • Profile Image
    JotForm Support

    Answered by Goldo on May 14, 2012 at 12:14 PM

    Can you please try to upload files using http://www.jotformpro.com/form/21172673969969 and let us know if it makes any difference.

    We simply replace http://form.jotformpro.com/form/21172673969969 with www.

  • Profile Image

    Answered by nilztrykk on May 16, 2012 at 04:06 AM

    I successfully got 4 uploads on the www. But now I uploaded 3 small files, but received just one.

  • Profile Image
    JotForm Support

    Answered by Mike_T on May 16, 2012 at 04:21 PM

    Are you getting any errors during upload?

    Example with error:

    The most easiest solution is replacing Multiple Upload field with several Single Upload fields. As far as I know, Single Upload elements are much stable.

  • Profile Image

    Answered by nilztrykk on May 17, 2012 at 05:02 AM

    No errors. This form works just perfect http://www.jotform.com/form/12471101769

    What is the difference?

    And, yes I'm looking for the easiest solution. That is why I chose Jotform for my webshop, since the file transfer (http://www.jotform.com/form/12471101769) for my other website is very reliable. I was hoping you could find a solution to my problem, and not a way around by placing Single Upload fields. That would not be solution for me.

  • Profile Image

    Answered by jeanettebmz on May 17, 2012 at 01:24 PM

    @nilztrykk

    I understand your concern regarding to the single file option not being a solution for your. I have forwarded your case to our 2nd level. They will investigate and reply to you on this thread once the find the root cause of the problem

    Best regards

    Jeanette


  • Profile Image

    Answered by nilztrykk on May 19, 2012 at 08:29 AM

    I have changed it to single upload temporarily. Hope that you resolve this soon. Thanks a lot

  • Profile Image

    Answered by gori-mathew on May 19, 2012 at 10:15 AM

    @nilztrykk

    This issue is already assigned to our developers and we will keep you updated once we our developer gets a workaround on it.

    Thanks for your patience!

  • Profile Image

    Answered by nilztrykk on June 05, 2012 at 04:21 PM

    Hello. Anything new on my issue?

  • Profile Image

    Answered by jeanettebmz on June 05, 2012 at 04:27 PM

    @nilztrykk

    I have sent a message to our dev team in order to provide with status of the ticket

    Thanks!

  • Profile Image

    Answered by weidnersignage on June 21, 2012 at 12:31 PM

    I think this issue may be related to a similar thread. http://www.jotform.com/answers/39332-Files-Uploading-Inconsistently?entrymessage=10732640770

  • Profile Image

    Answered by nilztrykk on June 25, 2012 at 06:58 AM

    Thanks weidnersignage. I've read the entire thread.

    Unfortunately, the issue you referred to does not help my case, even though the symptoms are the same.
    My first uploader (http://filer.nilztrykk.no) works just fine, and I have not had a faulty submisson since the issue related to the government's closing of Jotform (in February?) because of a "
    configuration problem on the new domains." BUT, the weird thing is, when I made a clone of this form, it's not working (as described above). I use the same Jotform domain, same type of embedding etc.

    I'd like Jotform Support's opinion on this one. I've waited since May 9 on this issue, and May 17 support says it's been handed to the developer team.

     

    Thanks in advance :-)

  • Profile Image
    JotForm Support

    Answered by Mike_T on June 25, 2012 at 05:41 PM

    We deeply apologies for the delay on this.

    I have made some more testes and forwarded additional details to our Development Team.

    As soon as we have any updates we will let you know.

  • Profile Image
    Chief Technology Officer

    Answered by eee on July 09, 2012 at 07:33 AM

    Hi,

    Problem is solved,

    Kindest Regards,

    Ertuğrul.

  • Profile Image

    Answered by Erik Sørum on July 30, 2012 at 02:41 AM

    Thanks

     

    I have tried the form over a period of time, and it seems to be working fine. Thank you so much.