What is JotForm?
JotForm is a free online form builder which helps you create online forms without writing a single line of code. No sign-up required.

At JotForm, we want to make sure that you’re getting the online form builder help that you need. Our friendly customer support team is available 24/7.

We believe that if one user has a question, there could be more users who may have the same question. This is why many of our support forum threads are public and available to be searched and viewed. If you’d like help immediately, feel free to search for a similar question, or submit your question or concern.


  • Profile Image

    Payment form issue with Stripe.

    Asked by adornedwithpolish on November 20, 2016 at 07:12 PM

    I have two fields on my form where you enter the "payment amount" and "add a tip". It then calculates the total (hidden field) and automatically copies it to the "total charge" field. The "total charge" is what is submitted to Stripe payment processing. I've never had an issue before however this time, even though the form submission shows a "payment amount" of $320.00 plus a $30.00 "tip" for a "total charge" of $350.00, the actual amount sent over to stripe to be charged was $35.00. 

    I changed my Stripe payment wizard to test mode and entered the same amounts and it went through normally. This is the first time this has ever happened. Do you know what would have caused this and how I can prevent it moving forward?

    payment form form issue hidden charge same then
  • Profile Image
    JotForm Support

    Answered by Chriistian on November 20, 2016 at 11:01 PM

    I cloned your form and did some tests there. Unfortunately I cannot test the form live as that would require an actual credit card. Nonetheless, I sent some submissions on Test Mode, and I can't seem to replicate the issue there.

    The amount sent to stripe was $350.00

    Can you please try clearing your form cache and your browser cache to refresh the form? I would also suggest removing the Stripe integration and reintegrating it again after. If the issue still persists, please let us know. If the form is embedded on a website, please give us the link so we may check your form there as well.

    Thank you.