Autocomplete Address Widgets : Not Working

  • Profile Image
    mikemarinos
    Asked on November 22, 2016 at 06:50 PM

    Good morning

     

    We seek your urgent assistance

     

    A number of our forms autocomplete address widgets have stopper working as of yesterday. For example https://form.jotform.com/12812432222

    Can you please advise what has changed and how we fix our problem

     

    Bill Lee

  • Profile Image
    Rose
    Answered on November 23, 2016 at 01:18 AM

    We are sorry for the issue you have been experiencing.

    I made several testings to see if there is a bug for this widget. Here is the things I did.

    1. I opened your form and try to fill autocomplete address widget but it did not work as you said at the first. Then, I refreshed the page and auto complete address widget worked. However, it did not work again when I tried to change address on the widget. To make widget work, you need to refresh the page each time. 

    2. I cloned your form to my side and the same things happened again. I removed the widget and then re-added but nothing changed, the result still remain the same. 

    3. I created a blank form and added autocomplete widget only.  It worked in the first shot as others but then stopped working again unless I refreshed the page. 

    Here is the gif which shows my tests on your form. I tested your form both on Chrome and Safari. The result for each browser are the same. 

    It seems a bug. Therefore, I'm escalating this issue to our developers for further investigations on it. Once they fix it, you will be notified via this thread. 

    Thank you for your understanding. 

  • Profile Image
    TitusNdoka
    Answered on December 04, 2016 at 09:50 PM

    Please open the widget setting and add an API key. 

    Google Maps (whose service is used by the widget) requires an API key. 

    To add yours, please go to the widget settings and add one  - 

    If you run into any difficulty - please let us know. 

  • Profile Image
    Riley VanHorn
    Answered on May 10, 2017 at 04:32 PM

    Even with the google API key, I can't get the autocomplete feature to work.  I tried taking the key away, refreshing and adding it back, but it still doesn't work.  

    I have added some conditional logic to the page. I moved it after the autocomplete box thinking that might help, but it did not. Here is the link to the form.  This would really help submissions if we can get it to work!

    https://form.jotformpro.com/71294280120952

  • Profile Image
    Kiran
    Answered on May 10, 2017 at 09:26 PM

    @Riley,

    Since this is an old thread, your question is moved to a separate thread and shall be addressed there shortly. Please follow the link below:

    https://www.jotform.com/answers/1141619

    Thank you!