Miten integroida lomake Google Sheetsiin

16. helmikuuta 2022

Google Sheets on tehokas tietojenhallintatyökalu, jonka avulla on helppo organisoida tietoja ja tehdä yhteistyötä. Voit integroida Jotformin lomakkeet Google Sheetsiin ja lähettää lomakevastaukset automaattisesti Google Sheets-taulukoihin reaaliaikaisesti.

Automatisoi työnkulkusi ja poista manuaaliset tiedonsiirtotehtävät Google Sheets integraation avulla. Uudet lomakevastaukset siirretään automaattisesti Sheetsiin, ja tiimisi voi analysoida niitä heti.

Integraation käyttöönotto on helppo ja nopeaa. Seuraa alla olevia vaiheita ottaaksesi integraation käyttöön:

1. Avaa Asetukset välilehti (Lomakerakentajan yläreunassa) ja avaa Integraatiot vasemmanpuoleisesta valikosta. Etsi ja valitse Google Sheets integraatio.

Miten integroida lomake Google Sheetsiin Image-1

2. Klikkaa Varmenna (authenticate) ja yhdistä Google-tilisi. Jos olet jo lisännyt Google-tilisi, voit valita haluamasi tilin pudotusvalikosta.

Miten integroida lomake Google Sheetsiin Image-2

3. Kun olet yhdistänyt tilisi, voit valita kahdesta vaihtoehdosta; luo uusi taulukko tai käytä olemassa olevaa taulukkoa.

Miten integroida lomake Google Sheetsiin Image-3

4. Luodaksesi uuden taulukon, anna taulukolle ja välilehdelle nimi, jonka jälkeen voit valita kentät jotka lähetetään Google Sheetsiin.

Miten integroida lomake Google Sheetsiin Image-4

5. Käyttääksesi jo olemassa olevaa taulukkoa, valitse haluamasi taulukko ja anna välilehdelle nimi. Valitse sitten kentät jotka haluat lähettää integraation kautta.

Miten integroida lomake Google Sheetsiin Image-5

6. Jos rastitat Valitse kaikki -kentän, kaikki kentät lähetetään integraation kautta automaattisesti.

Miten integroida lomake Google Sheetsiin Image-6

Lomakkeen ID-tunnus on valittu oletuksena, ja sitä ei voi poistaa. ID kuitenkin näytetään piilotettuna sarakkeena taulukossa, ja taulukon asetuksista voit päättää haluatko näyttää, piilottaa vai poistaa kentän.

7. Jos et halua lähettää jo olemassa olevia lomakevastauksia, jätä alla oleva ruutu tyhjäksi:

Miten integroida lomake Google Sheetsiin Image-7

P.S Voit aina muokata integraation asetuksia myöhemmin.

Miten integroida lomake Google Sheetsiin Image-8

Ja siinä kaikki! Kun vastaanotat uusia lomakevastauksia, ne lähetetään suoraan Google Sheetsiin. Kokeile integraatiota heti, ja lähetä kommenttisi, kysymyksesi ja ehdotuksesi alla.