Miten luoda mukautettu URL-osoite lomakkeelle?

14. helmikuuta 2022

Mukautettu URL-osoite lomakkeelle on hyödyllinen tilanteissa jos haluat käyttää lomaketta sellaisenaan upottamatta sitä kotisivuillesi, ja haluat asettaa lomakkeen nimen näkymään myös URL-osoitteessa yhdessä käyttäjätunnuksesi kanssa.

Esimerkki mukautetusta URL-osoitteesta: https://form.jotform.com/Laura_L/Yhteydenottolomake

Luodaksesi mukautetun URL-osoitteen, seuraa alla olevia ohjeita:

1. Avaa lomake Lomakkeenrakentajassa
  2. Avaa Julkaise -välilehti
  3. Klikkaa kynäkuvatta lomakkeen URL-osoitteen vieressä muokataksesi osoitetta
Miten luoda mukautettu URL-osoite lomakkeelle? Image-1
  1. Anna haluamasi osoite ja tallenna asetukset
Miten luoda mukautettu URL-osoite lomakkeelle? Image-2
  1. Mukautettu URL-osoite on nyt valmis käytettäväksi ja kopioitavaksi.

Jos haluat poistaa luomasi URL-osoitteen, voit klikata kynäkuvaketta ja poistaa mukautetun nimen. Kun kenttä on tyhjä, käyttää lomake automaattisesti oletusosoitetta lomakkeelle.

Huomioithan seuraavat seikat:

a. Jos nimeät URL-osoitteen uudelleen, vanha URL-linkki ei toimi enää, ja vanhasta linkistä avautuu 404-virhesivu. Muista siis päivittää uusi linkki myös asiakkaillesi.

b. Käyttäjänimen vaihtaminen edellyttää mukautettujen URL-osoitteiden päivittämistä, ja tässäkin tapauksessa vanha linkki antaa 404-virhesivun. Jos vaihdat käyttäjänimesi, muista siis päivittää mukautetut linkit.

c. Lomakkeen oletusosoite (joka käyttää lomake-ID:tä) toimii aina, vaikka loisit mukautetun URL-osoitteen tai vaihtaisit käyttäjänimeäsi.

d. Mukautetun domain-nimen käyttäminen on mahdollista vain Enterprise-tileillä.