Blog

200 edebiyat bilgi yarışması soruları: Edebi bilginizi test edin!

14 dakikalık okuma Son Güncelleme Tarihi: 
200 edebiyat bilgi yarışması soruları: Edebi bilginizi test edin!

Kitap tutkunları, edebiyat hayranları veya kendi bilgi yarışmanızı nasıl oluşturacağını merak edenler için hazırladığımız bu içeriğe hoş geldiniz! Türler, yazarlar, ünlü eserler ve edebi unsurları kapsayan 200 edebiyat bilgi yarışması sorusundan oluşan bu koleksiyonu keşfe çıkın. Bu sorular bilgi yarışması geceleri, sınıf etkinlikleri veya bilginizi test etmek için mükemmel. Başlamaya hazır mısınız? Hadi başlayalım!

Jotform’un Yapay Zeka Quiz Oluşturucusu ile quiz hazırlayın

Klasik edebiyat bilgi yarışması soruları

  1. Yunan trajedisi Oedipus Rex'i kim yazmıştır?

    Cevap: Sophocles

  2. Don Kişot hangi yüzyılda yayımlanmıştır?

    Cevap: 17. yüzyıl

  3. Dr. Jekyll ve Mr. Hyde'da Dr. Jekyll'ın adı nedir?

    Cevap: Henry

  4. Charles Dickens'ın hangi romanı "En iyi zamanlardı, en kötü zamanlardı" cümlesiyle başlar?

    Cevap: İki Şehrin Hikayesi

  5. Moby-Dick'in anlatıcısı kimdir?

    Cevap: Ishmael

  6. Heathcliff karakteri hangi romanda yer alır?

    Cevap: Emily Brontë'nin Uğultulu Tepeler'i

  7. John Milton'ın yazdığı destansı şiirin adı nedir?

    Cevap: Kayıp Cennet

  8. Mary Shelley'nin Frankenstein romanının alt başlığı nedir?

    Cevap: Modern Prometheus

  9. Arzu Tramvayı oyununu kim yazmıştır?

    Cevap: Tennessee Williams

  10. Don Kişot orijinal olarak hangi dilde yazılmıştır?

    Cevap: İspanyolca

  11. Jane Eyre'de Jane'in gizemli işvereni kimdir?

    Cevap: Bay Rochester

  12. Mark Twain'in Huckleberry Finn romanının tam adı nedir?

    Cevap: Huckleberry Finn'in Maceraları

  13. İlahi Komedya'yı kim yazmıştır?

    Cevap: Dante Alighieri

  14. Elizabeth Bennet hangi romanda görülür?

    Cevap: Gurur ve Önyargı

  15. Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin ikinci romanının adı nedir?

    Cevap: İki Kule

  16. Kızıl Damga'nın yazarı kimdir?

    Cevap: Nathaniel Hawthorne

  17. yüzyılın hiciv eseri Candide'in yazarı kimdir?

    Cevap: Voltaire

  18. Uğultulu Tepeler'in geçtiği yer neresidir?

    Cevap: Yorkshire bozkırları

  19. "Bütün mutlu aileler birbirine benzer; mutsuz olan her aile ise kendine özgü bir biçimde mutsuzdur" cümlesiyle hangi Rus romanı başlar?

    Cevap: Lev Tolstoy'un Anna Karenina'sı

  20. Dante'nin İlahi Komedya'sında Dante'yi Cehennem'de yönlendiren rehberin adı nedir?

    Cevap: Virgil

  21. Hazine Adası'ndaki geminin adı nedir?

    Cevap: Hispaniola

  22. İlyada'daki ana çatışma nedir?

    Cevap: Truva Savaşı

  23. Orwell'in alegorik romanı Hayvan Çiftliği'nin merkezi olan hayvan hangisidir?

    Cevap: Domuzlar

  24. Jean Valjean'ın hikayesini hangi roman anlatır?

    Cevap: Sefiller

  25. Mark Twain olarak bilinen yazarın gerçek adı nedir?

    Cevap: Samuel Langhorne Clemens

  26. Odysseia'nın yazarı kimdir?

    Cevap: Homeros

  27. Kızıl Damga'da Hester Prynne'in elbisesindeki "A" harfi neyi simgeler?

    Cevap: Aldatma

  28. Oedipus Rex'teki trajik kahraman kimdir?

    Cevap: Oedipus

  29. Bram Stoker'ın Dracula'sının türü nedir?

    Cevap: Gotik kurgu

  30. Charles Dickens'ın hangi romanında Ebenezer Scrooge karakteri yer alır?

    Cevap: Noel Şarkısı

  31. Hangi kitap "Bana Ishmael deyin" ile başlar?

    Cevap: Moby-Dick

  32. Anna Karenina'yı kim yazmıştır?

    Cevap: Lev Tolstoy

  33. Büyük Umutlar'ın ana hikayesinin geçtiği yer neresidir?

    Cevap: İngiltere

  34. Madame Bovary'nin yazarının adı nedir?

    Cevap: Gustave Flaubert

  35. Canterbury Hikayeleri'ni kim yazmıştır?

    Cevap: Geoffrey Chaucer

  36. "Olmak ya da olmamak" dizesi hangi oyunda geçer?

    Cevap: Hamlet

  37. Tom Amca'nın Kulübesi'nin yazarı kimdir?

    Cevap: Harriet Beecher Stowe

  38. Beowulf'taki canavarın adı nedir?

    Cevap: Grendel

  39. Fransız ve Kızılderili Savaşı sırasında geçen Son Mohikan romanını kim yazmıştır?

    Cevap: James Fenimore Cooper

  40. İki Şehrin Hikayesi'nin teması nedir?

    Cevap: Fedakarlık ve diriliş

  41. Gulliver'in Gezileri'nin yazarının adı nedir?

    Cevap: Jonathan Swift

  42. Hangi roman Napolyon Savaşları sırasında geçer?

    Cevap: Savaş ve Barış

  43. Monte Cristo Kontu'nu kim yazmıştır?

    Cevap: Alexandre Dumas

  44. Shakespeare'in hangi oyununda Shylock karakteri yer alır?

    Cevap: Venedik Taciri

  45. Gazap Üzümleri'nin geçtiği yer neresidir?

    Cevap: Kum Fırtınası dönemi Amerika'sı

  46. Çimen Yaprakları'nı hangi Amerikalı şair yazmıştır?

    Cevap: Walt Whitman

  47. Karanlığın Yüreği'ni kim yazmıştır?

    Cevap: Joseph Conrad

  48. Yaşlı Adam ve Deniz'in ana teması nedir?

    Cevap: Mücadele ve azim

  49. Dracula'daki baş karakter kimdir?

    Cevap: Jonathan Harker

  50. Romeo ve Juliet'teki ana çatışma nedir?

    Cevap: Düşman aileler

Modern ve çağdaş edebiyat bilgi yarışması soruları

  1. Muhteşem Gatsby'yi kim yazmıştır?

    Cevap: F. Scott Fitzgerald

  2. George Orwell'ın yazdığı distopik romanın adını yazın.

    Cevap: 1984

  3. Çavdar Tarlasında Çocuklar'daki baş karakter kimdir?

    Cevap: Holden Caulfield

  4. Fareler ve İnsanlar'ın ana teması nedir?

    Cevap: Amerikan Rüyası ve dostluk

  5. Hangi kitap "Neredeyse on üç yaşına geldiğinde, kardeşim Jem dirseğini kötü bir şekilde kırdı" ile başlar?

    Cevap: Harper Lee'nin Bülbülü Öldürmek romanı

  6. Yol'u kim yazmıştır?

    Cevap: Cormac McCarthy

  7. Bülbülü Öldürmek'te Atticus Finch kimdir?

    Cevap: Bir avukat ve Scout ile Jem'in babası

  8. Sevgili'nin yazarının adı nedir?

    Cevap: Toni Morrison

  9. Winston Smith karakterinin yer aldığı distopik roman hangisidir?

    Cevap: 1984

  10. Uçurtma Avcısı'nı kim yazmıştır?

    Cevap: Khaled Hosseini

  11. Damızlık Kızın Öyküsü'ndeki distopik toplumun adı nedir?

    Cevap: Gilead

  12. Pi'nin Yaşamı'ndaki baş karakter kimdir?

    Cevap: Piscine Molitor Patel (Pi)

  13. Margaret Atwood'un hangi kitabı 2000 yılında Booker Ödülü'nü kazanmıştır?

    Cevap: Kör Suikastçi

  14. Mezbaha 5'i kim yazmıştır?

    Cevap: Kurt Vonnegut

  15. Açlık Oyunları'nın geçtiği yer neresidir?

    Cevap: Panem

  16. Bin Muhteşem Güneş'in yazarının adı nedir?.

    Cevap: Khaled Hosseini

  17. Sonsuz Şaka'yı hangi Amerikalı yazar yazmıştır?

    Cevap: David Foster Wallace

  18. Norveç Ormanı'nın yazarı kimdir?

    Cevap: Haruki Murakami

  19. Macondo şehrinin yer aldığı roman hangisidir?

    Cevap: Gabriel García Márquez'in Yüzyıllık Yalnızlık romanı

  20. Alacakaranlık serisinin çoğu ABD'nin hangi eyaletinde geçer?

    Cevap: Washington

  21. Shantaram'ın yazarının adı nedir?.

    Cevap: Gregory David Roberts

  22. Hangi kitapta "Hayat böyle" ifadesi yer alır?

    Cevap: Mezbaha 5

  23. Saka Kuşu'nu kim yazmıştır?

    Cevap: Donna Tartt

  24. Kefaret'in ana teması nedir?

    Cevap: Suçluluk ve kurtuluş

  25. Gizli Tarih'in yazarının adı nedir?

    Cevap: Donna Tartt

  26. Sevgili Kemiklerim'i kim yazmıştır?

    Cevap: Alice Sebold

  27. Lisbeth Salander hangi kitapta görülür?

    Cevap: Stieg Larsson'un Ejderha Dövmeli Kız romanında

  28. Yeraltı Demiryolu'nun yazarı kimdir?

    Cevap: Colson Whitehead

  29. Büyük Küçük Yalanlar'ın ana geçtiği yer neresidir?

    Cevap: Monterey, Kaliforniya

  30. İntermezzo'yu kim yazmıştır?

    Cevap: Sally Rooney

  31. Sally Rooney'e geniş çapta ün kazandıran kitap hangisidir?

    Cevap: Normal İnsanlar

  32. Bulut Atlası'nın yazarının adını söyleyin.

    Cevap: David Mitchell

  33. Tayari Jones'un Bir Amerikan Evliliği romanının teması nedir?

    Cevap: Aşk ve sistemik adaletsizlik

  34. Taşıdığımız Işık'ı kim yazmıştır?

    Cevap: Michelle Obama

  35. Harry Potter'ın en yakın iki arkadaşının adları nedir?

    Cevap: Hermione Granger ve Ron Weasley

  36. Yol'daki baba figürünün adı nedir?

    Cevap: Adı belirtilmemiştir ("adam" olarak anılır).

  37. Gece Sirki'ni kim yazmıştır?

    Cevap: Erin Morgenstern

  38. Klonlama ve ölümsüzlük teması hangi romanda işlenir?

    Cevap: Kazuo Ishiguro'nun Beni Asla Bırakma adlı romanı

  39. Oda'nın yazarının adı nedir?

    Cevap: Emma Donoghue

  40. Ove Adında Bir Adam'ın yazarı kimdir?

    Cevap: Fredrik Backman

  41. Gilead şehri hangi kitapta görülür?

    Cevap: Margaret Atwood'un Damızlık Kızın Öyküsü romanı

  42. Sana Hiç Söylemediklerim'in yazarının adını söyleyin.

    Cevap: Celeste Ng

  43. Eve Dönüş'ü kim yazmıştır?

    Cevap: Yaa Gyasi

  44. Arundhati Roy'un Booker Ödülü kazanan romanının adını söyleyin.

    Cevap: Küçük Şeylerin Tanrısı

  45. Pachinko'nun teması nedir?

    Cevap: Aile, kimlik ve dayanıklılık

  46. Gece Yarısı Kütüphanesi'nin yazarı kimdir?

    Cevap: Matt Haig

  47. Kerevitlerin Şarkısı'ndaki ana karakterin adı nedir?

    Cevap: Kya Clark

  48. Hollanda Evi'nin yazarının adı nedir?

    Cevap: Ann Patchett

  49. Kimya Dersleri'ni kim yazmıştır?

    Cevap: Bonnie Garmus

  50. Anthony Doerr'in hangi kitabı Pulitzer Ödülü kazanmıştır?

    Cevap: Göremediğimiz Tüm Işık

Edebiyat ödülleri bilgi yarışması soruları

  1. İsveç Akademisi tarafından her yıl verilen edebiyat ödülünün adı nedir?

    Cevap: Nobel Edebiyat Ödülü

  2. Amerika Birleşik Devletleri'nde kurgu, drama ve şiir için verilen prestijli ödül hangisidir?

    Cevap: Pulitzer Ödülü

  3. 1901 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'nü alan ilk kişi kimdir?

    Cevap: Sully Prudhomme

  4. İngiltere'de yayınlanan ve İngilizce yazılmış en iyi orijinal roman için her yıl verilen İngiliz edebiyat ödülü hangisidir?

    Cevap: Booker Ödülü (eski adıyla Man Booker Ödülü)

  5. 2022 yılında Maali Almeida'nın Yedi Ayı romanıyla Booker Ödülü'nü kim kazanmıştır?

    Cevap: Shehan Karunatilaka

  6. Bilim kurgu ve fantezi eserleri için verilen Amerikan ödülünün adı nedir?

    Cevap: Hugo Ödülü

  7. 2020 yılında The Tradition şiir koleksiyonuyla Pulitzer Ödülü'nü hangi şair kazanmıştır?

    Cevap: Jericho Brown

  8. Yılın en iyi orijinal Fransızca romanı için verilen ödül hangisidir?

    Cevap: Prix Goncourt

  9. Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan ilk Afrikalı-Amerikalı kadın kimdir?

    Cevap: Toni Morrison

  10. 2023 yılında Pulitzer Kurgu Ödülü'nü hangi roman kazanmıştır?

    Cevap: Barbara Kingsolver'ın Demon Copperhead ve Hernan Diaz'ın Trust romanları (ortak kazananlar)

  11. İngiliz Suç Yazarları Derneği tarafından verilen ödülün adı nedir?

    Cevap: Altın Hançer Ödülü

  12. Kurt Salonu ve Cesetleri Kaldırın romanlarıyla Booker Ödülü'nü iki kez kazanan yazar kimdir?

    Cevap: Hilary Mantel

  13. Amerika Birleşik Devletleri'nde çocuk kitapları için verilen edebiyat ödülünün adı nedir?

    Cevap: Newbery Madalyası

  14. 2021 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'nü kim kazanmıştır?

    Cevap: Abdulrazak Gurnah

  15. PEN America tarafından edebiyat mükemmelliği için her yıl verilen ödül hangisidir?

    Cevap: PEN/Faulkner Ödülü

  16. 2020 Booker Ödülü'nü Shuggie Bain romanıyla hangi yazar kazanmıştır?

    Cevap: Douglas Stuart

  17. İspanyolca yazılmış eserler için verilen edebiyat ödülünün adı nedir?

    Cevap: Miguel de Cervantes Ödülü

  18. İngiliz, İrlandalı veya Commonwealth yazarları tarafından yazılan en iyi çıkış yapan romanlar için her yıl verilen ödül hangisidir?

    Cevap: Dylan Thomas Ödülü

  19. 2019 yılında The Calculating Stars romanıyla Hugo Ödülü'nü kim kazanmıştır?

    Cevap: Mary Robinette Kowal

  20. Genç yetişkinler için edebiyat alanındaki başarılar için verilen Amerikan edebiyat ödülü hangisidir?

    Cevap: Printz Ödülü

  21. 1970 yılında Booker Ödülü'nü kazanan ilk kadın kimdir?

    Cevap: The Elected Member romanıyla Bernice Rubens

  22. Birçok kez aday gösterilmesine rağmen Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanamamış Japon yazar kimdir?

    Cevap: Haruki Murakami

  23. Kanada edebiyatında mükemmellik için verilen edebiyat ödülünün adı nedir?

    Cevap: Genel Vali Edebiyat Ödülleri

  24. Müzik ve şarkı yazarlığına katkılarından dolayı 2016 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'nü hangi yazar kazanmıştır?

    Cevap: Bob Dylan

  25. 2023 yılında Zaman Sığınağı romanıyla Uluslararası Booker Ödülü'nü kim kazanmıştır?

    Cevap: Georgi Gospodinov

Ünlü yazarlar bilgi yarışması soruları

  1. Yaşam seçimleri hakkında çağdaş, çok satan bir kitap olan Gece Yarısı Kütüphanesi'nin yazarı kimdir?

    Cevap: Matt Haig

  2. Popüler bir fantezi serisi olan Dikenler ve Güller Mahkemesi serisini hangi yazar yazmıştır?

    Cevap: Sarah J. Maas

  3. Çok satan bir aşk romanı olan Bizimle Başladı Bizimle Bitti romanının yazarı kimdir?

    Cevap: Colleen Hoover

  4. Sessiz Hasta'yı hangi çok satan gerilim yazarı yazmıştır?

    Cevap: Alex Michaelides

  5. Sefiller'i hangi ünlü yazar yazmıştır?

    Cevap: Victor Hugo

  6. Norveç Ormanı ve Sahilde Kafka ile tanınan Japon yazar kimdir?

    Cevap: Haruki Murakami

  7. Netflix'in popüler dizisine ilham veren Bridgerton serisinin yazarı kimdir?

    Cevap: Julia Quinn

  8. Narnia Günlükleri'nin yazarı kimdir?

    Cevap: C.S. Lewis

  9. Bir kadın bilim insanı hakkında yakın zamanda çok satan bir kitap olan Kimya Dersleri'ni kim yazmıştır?

    Cevap: Bonnie Garmus

  10. Yüzüklerin Efendisi'nde Orta Dünya'nın kurgusal dünyasını hangi yazar yaratmıştır?

    Cevap: J.R.R. Tolkien

  11. Gölge ve Kemik üçlemesi ile Altı Karga ikili serisinin yazarı kimdir?

    Cevap: Leigh Bardugo

  12. Yakın zamanda bir TV dizisine uyarlanan Daisy Jones & The Six'i hangi yazar yazmıştır?

    Cevap: Taylor Jenkins Reid

  13. Malibu Yükselişi ve Evelyn Hugo'nun Yedi Kocası'nın yazarı kimdir?

    Cevap: Taylor Jenkins Reid

  14. Jack Reacher serisini hangi gerilim yazarı yazmıştır?

    Cevap: Lee Child

  15. Çok satan bir YA distopya serisi olan Bana Dokunma'yı kim yazmıştır?

    Cevap: Tahereh Mafi

  16. Muhteşem Gatsby'yi hangi Amerikalı yazar yazmıştır?

    Cevap: F. Scott Fitzgerald

  17. Dorian Gray'in Portresi'ni kim yazmıştır?

    Cevap: Oscar Wilde

  18. Karanlık bir gerilim romanı olan Verity'yi hangi yazar yazmıştır?

    Cevap: Colleen Hoover

  19. Oyun ve yaratıcılık hakkında eleştirmenlerce beğenilen bir roman olan Yarın ve Yarın ve Yarın'ın yazarı kimdir?

    Cevap: Gabrielle Zevin

  20. Booker Ödülü kazanan Vejetaryen romanını hangi Güney Koreli yazar yazmıştır?

    Cevap: Han Kang

  21. Yunan mitolojisine dayanan bir başka çok satan kitap olan Akhilleus'un Şarkısı'nı hangi yazar yazmıştır?

    Cevap: Madeline Miller

  22. İkinci Dünya Savaşı kütüphanecileri hakkında bir roman olan Paris Kütüphanesi'nin yazarı kimdir?

    Cevap: Janet Skeslien Charles

  23. Suç ve Ceza'yı kim yazmıştır?

    Cevap: Fyodor Dostoyevski

  24. Huysuz yaşlı bir adam hakkında içten bir roman olan Ove Adında Bir Adam'ı kim yazmıştır?

    Cevap: Fredrik Backman

  25. Mor Renk ve Sevinç Sırrına Sahip Olmak romanlarıyla tanınan Amerikalı yazar kimdir?

    Cevap: Alice Walker

Çocuk edebiyatı bilgi yarışması soruları

  1. Wilbur adında bir domuz ve Charlotte adında bir örümceğin hikayesi olan Charlotte'un Ağı'nı kim yazmıştır?

    Cevap: E.B. White

  2. Narnia Günlükleri'nin ilk kitabında Narnia'ya açılan gizli geçit hangi eşyanın içindedir?

    Cevap: Gardırop

  3. Matilda ve Charlie'nin Çikolata Fabrikası'nın yazarı kimdir?

    Cevap: Roald Dahl

  4. Hobbit'te maceraya atılan hobbitin adı nedir?

    Cevap: Bilbo Baggins

  5. Enerjik bir yetim kızın hikayesini anlatan Yeşilin Kızı Anne'i kim yazmıştır?

    Cevap: L.M. Montgomery

  6. Harry Potter serisinin ilk kitabının adı nedir?

    Cevap: Harry Potter ve Büyücü Taşı (veya ABD dışında Felsefe Taşı)

  7. Peter Pan'da Darling ailesinin köpeğinin adı nedir?

    Cevap: Nana

  8. Percy Jackson ve Olimposlular serisini kim yazmıştır?

    Cevap: Rick Riordan

  9. Alice Harikalar Diyarında'da Kupa Kraliçesi hangi renkle ilişkilendirilir?

    Cevap: Kırmızı

  10. Narnia Günlükleri'ndeki dört Pevensie kardeşinin adları nelerdir?

    Cevap: Peter, Susan, Edmund ve Lucy

İngiliz edebiyatı bilgi yarışması soruları

  1. Gurur ve Önyargı'nın yazarı kimdir?

    Cevap: Jane Austen

  2. Hangi Shakespeare oyununda Rosencrantz ve Guildenstern karakterleri yer alır?

    Cevap: Hamlet

  3. Mary Shelley'nin Frankenstein romanındaki canavarın adı nedir?

    Cevap: Yaratık (genellikle yanlışlıkla Frankenstein olarak anılır)

  4. Yaşlı Denizcinin Destanı destanını kim yazmıştır?

    Cevap: Samuel Taylor Coleridge

  5. Thomas Hardy'nin Kalabalıktan Uzakta romanındaki kadın kahramanın adı nedir?

    Cevap: Bathsheba Everdene

  6. Pip karakteri hangi İngiliz romanında yer alır?

    Cevap: Charles Dickens'ın Büyük Umutlar romanı

  7. Bulut Gibi Yalnız Gezindim şiirini hangi Romantik şair yazmıştır?

    Cevap: William Wordsworth

  8. Gotik roman Uğultulu Tepeler'i kim yazmıştır?

    Cevap: Emily Brontë

  9. George Orwell'ın totalitarizm ve gözetim temalarını işleyen romanı hangisidir?

    Cevap: 1984

  10. Hicivli oyun Ciddi Olmanın Önemi'ni kim yazmıştır?

    Cevap: Oscar Wilde

  11. William Golding'in Sineklerin Tanrısı romanının geçtiği yer neresidir?

    Cevap: Issız bir ada

  12. Doktor Faustus'u hangi Elizabeth dönemi şairi ve oyun yazarı yazmıştır?

    Cevap: Christopher Marlowe

  13. Alice Harikalar Diyarında'nın devam kitabının adı nedir?

    Cevap: Aynanın İçinden

  14. Distopik roman Cesur Yeni Dünya'yı kim yazmıştır?

    Cevap: Aldous Huxley

  15. Westminster Abbey'deki Şairler Köşesi'ne gömülen ve Kayıp Cennet'i yazan ünlü İngiliz şair kimdir?

    Cevap: John Milton

  16. Iago karakteri hangi Shakespeare trajedisinde yer alır?

    Cevap: Othello

  17. Polisiye roman Baskerville'lerin Köpeği'ni kim yazmıştır?

    Cevap: Sir Arthur Conan Doyle

  18. Jane Austen'ın Akıl ve Tutku romanındaki aile malikanesinin adı nedir?

    Cevap: Norland Park

  19. Genellikle Absürt Tiyatro'nun bir parçası olarak sınıflandırılan Godot'yu Beklerken oyununu kim yazmıştır?

    Cevap: Samuel Beckett

  20. Robert Louis Stevenson'ın Dr Jekyll ve Bay Hyde'ın Tuhaf Vakası romanının alt başlığı nedir?

    Cevap: Bir Şilinlik Şok

Rus edebiyatı bilgi yarışması soruları

  1. Savaş ve Barış'ı kim yazmıştır?

    Cevap: Lev Tolstoy

  2. Fyodor Dostoyevski'nin Suç ve Ceza romanındaki baş karakterin adı nedir?

    Cevap: Rodion Raskolnikov

  3. Usta ve Margarita'yı hangi Rus yazar yazmıştır?

    Cevap: Mihail Bulgakov

  4. Anna Karenina'da Anna'nın sevgilisinin adı nedir?

    Cevap: Kont Aleksey Vronski

  5. Nikolay Gogol'un çalınan bir giysi parçası hakkındaki ünlü kısa öyküsünün adı nedir?

    Cevap: Palto

  6. Vişne Bahçesi oyununun yazarı kimdir?

    Cevap: Anton Çehov

  7. Dostoyevski'nin Karamazov Kardeşler romanının ana teması nedir?

    Cevap: İnanç, ahlak ve özgür irade

  8. Genellikle "manzum roman" olarak adlandırılan Yevgeni Onegin'i hangi 19. yüzyıl şairi yazmıştır?

    Cevap: Aleksandr Puşkin

  9. Rus bürokrasisi hakkında hicivli bir roman olan Ölü Canlar'ı kim yazmıştır?

    Cevap: Nikolay Gogol

  10. Biz gibi bilim kurgu eserleriyle tanınan Rus yazar kimdir?

    Cevap: Yevgeni Zamyatin

  11. Zamanımızın Bir Kahramanı adlı romanın yazarı kimdir?

    Cevap: Mihail Lermontov

  12. Lev Tolstoy'un ölümün varoluşsal temalarını işleyen romanının adı nedir?

    Cevap: İvan İlyiç'in Ölümü

  13. Suç ve Ceza'da hangi karakter Raskolnikov'un ahlaki vicdanını temsil eder?

    Cevap: Sonya (Sofya Semyonovna Marmeladova)

  14. Andrey Platonov tarafından yazılan distopik romanın adı nedir?

    Cevap: Temel Çukuru

  15. Nobel Edebiyat Ödülü kazanan Doktor Jivago romanını kim yazmıştır?

    Cevap: Boris Pasternak

  16. Çehov'un Üç Kız Kardeş oyununun geçtiği yer neresidir?

    Cevap: Taşralı bir Rus kasabası

  17. Bronz Süvari şiirini hangi Rus yazar yazmıştır?

    Cevap: Aleksandr Puşkin

  18. Usta ve Margarita'da Moskova'yı ziyaret eden şeytani karakter kimdir?

    Cevap: Woland

  19. Gogol'un Burun öyküsünde burnu kendi başına yaşamaya başlayan karakterin adı nedir?

    Cevap: Binbaşı Kovalyov

  20. Sovyet çalışma kampındaki yaşamı anlatan İvan Denisoviç'in Bir Günü romanını hangi Rus yazar yazmıştır?

    Cevap: Aleksandr Soljenitsin

Jotform’un quiz özellikleri sayesinde hedef kitlenizle nasıl etkileşime geçebilirsiniz

Hem oluşturması kolay hem de cevaplaması eğlenceli büyüleyici bir edebiyat bilgi yarışması oluşturmak mı istiyorsunuz? Jotform; bilgi yarışmalarını tasarlamak, paylaşmak ve analiz etmek için ihtiyacınız olan her şeyi sağlayarak eğitimciler, kitap kulüpleri veya bilgi yarışması meraklıları için mükemmel bir araç haline gelir. 

İpucu

Jotform Yapay Zeka Quiz Oluşturucu ile öğrencileriniz için quiz oluşturmayı kolaylaştırın.

Edebiyat bilgi yarışmanız için neden Jotform’u seçmelisiniz?

  1. Özelleştirilebilir şablonlar
    Jotform, temanıza uygun olarak uyarlayabileceğiniz geniş bir quiz şablonları yelpazesi sunar. Shakespeare, modern kurgu veya şiiri keşfediyor olun, Jotform’un sürükle-bırak oluşturucusu tarzınızı yansıtan bir quiz oluşturmayı kolaylaştırır.
  1. Etkileşimli soru formatları
    Çoktan seçmeli ve kısa cevaplıdan doğru-yanlış ve görsel tabanlı sorulara kadar Jotform, ilgi çekici quizler oluşturmak için harika özellikler sunar. Bir kitap kapağı veya yazar portresi eklemek mi istiyorsunuz? Quizinizi görsel olarak çekici hale getirmek için kolayca dosya yükleyebilirsiniz.
  2. Otomatik puanlama ve skorlama
    Jotform’un yerleşik quiz işlevi, doğru cevapları tanımlamanıza ve puanlamayı otomatikleştirmenize olanak tanır. Katılımcılar sonuçlarını anında görebilir, bu da deneyimi ödüllendirici ve eğitici hale getirir.
  3. Sorunsuz paylaşım seçenekleri
    Edebiyat bilgi yarışmanızı birkaç tıklamayla paylaşın! Jotform paylaşılabilir bağlantılar, sosyal medya butonları ve hatta yerleştirme kodları oluşturur, böylece quizinizi e-posta, web siteleri veya sosyal platformlar aracılığıyla zahmetsizce dağıtabilirsiniz.
  4. Mobil uyumlu tasarım
    Jotform’un duyarlı tasarımı, quizinizin her cihazda harika görünmesini ve mükemmel çalışmasını sağlar. 

Kitapseverler için eğlenceli bir bilgi oyunu veya öğrenciler için notlandırılmış bir ödev tasarlıyor olun, Jotform bunu gerçekleştirmek için gereken araçlara sahiptir. Quiz formlarınızı Jotform Uygulamalar‘ın kodlama gerektirmeyen uygulama oluşturma arayüzüne sürükleyip bırakarak kendi quiz uygulamanızı da oluşturabilirsiniz. Quiz oluşturucuyu bugün keşfedin ve edebiyat bilgi yarışmalarınıza hayat verin!

Fotoğraf: Abby Chung

Yorum Gönder:

Jotform Avatar
Bu site reCAPTCHA ve Google Gizlilik Politikası tarafından korunmaktadır ve Hizmet Koşulları geçerlidir.

Podo Comment İlk yorum yapan sen ol.