Luku 1: Kuinka lisätä lahjoituspainike kotisivullesi

25. lokakuuta 2021

Voittoa tavoittelemattoman järjestön kotisivut voi olla potentiaalisen asiakkaan tai lahjoittajan ensimmäinen johdatus organisaatioon – varsinkin kun “suulliset viittaukset” tapahtuvat usein digitaalisesti sähköpostin, tekstin tai sosiaalisen median alustan linkin kautta. Kaikki verkkosivustollasi vierailevat kävijät ovat potentiaalisia lahjoittajia. Kuinka voit muuttaa mahdollisimman monet näistä mahdollisuuksista lahjoittajiksi? Yksi yksinkertaisimmista tavoista on varmistaa, että ihmiset voivat nopeasti ja helposti lahjoittaa verkossa – ja se tarkoittaa, että toiminnallinen Lahjoita-painike on näkyvästi esillä verkkosivustollasi.

Yksi klikkaus muuttaa verkkosivuston vierailijat lahjoittajiksi

Nykyään ihmisen keskimääräinen tarkkaavaisuusjakso on noin 8 sekuntia – suunnilleen sama kuin kultakalalla.1 Jotta verkkosivuston kävijät muuttuisivat lahjoittajiksi, on tärkeää tehdä lahjoituksesta mahdollisimman kätevää ja nopeaa, ennen kuin heidän huomionsa kiinnittyy muualle.

Luku 1: Kuinka lisätä lahjoituspainike kotisivullesi Image-1

Organisaatiosi kotisivun on motivoitava kävijä toimimaan – tässä tapauksessa lahjoittamaan tarkoitukseen. Voittoa tavoittelemattomat järjestöt keräsivät noin 1,19 dollaria verkkosivustokäyttäjää kohden vuonna 2016. Keskimääräisenä tulosprosenttina – lahjoittaneiden kävijöiden prosenttiosuus voittoa tavoittelemattomalle organisaatiolle oli 1,2 prosenttia koko verkkosivustolle ja 18 prosenttia päälahjoitussivulle.2

Lahjoita-painikkeita, jotka resonoivat

A Lahjoita-painike voi yksinkertaisesti sanoa “Lahjoita” – tai se voi sisältää muita viestejä, kuten “Lahjoita nyt”, “Anna”, “Tue työtämme”, “Auta muuttamaan elämäämme”, “Auta meitä”, “Napsauta tätä lahjoittaaksesi”, “Anna lahja nyt”, “Muuta maailmaa! Lahjoita xx:n puolesta” tai muita toimintakehotuksia. Viestin tulee aina olla kuitenkin lyhyt ja yksinkertainen. Sivuston etusivun lahjoituspainikkeiden tulisi johtaa suoraan lahjoitusten aloitussivulle. Sivulle kannattaa asettaa nettilomake, jolla ihmiset voivat lahjoittaa heti.

Jos voittoa tavoittelemattomalla organisaatiollasi on brändäysohjeet, varmista, että Lahjoita-painike noudattaa niitä, koska sinun on ehkä käytettävä tiettyä väriä tai kirjasinta painikkeessa. Painikkeen tulisi olla katseenvangitsija, mutta ei niin erilainen kuin muu verkkosivustosi, että se näyttää täysin irtonaiselta. Varmista, että painikkeen fontti on helppo lukea. Älä pakota käyttäjää vierittämään alas tai muuten etsimään kyseistä Lahjoita-painiketta – sen tulisi näkyvästi näkyä organisaatiosi verkkosivuston etusivulla.

Paras lahjasivujen sijoittelu

Tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmissilmä pyrkii lukemaan verkkosivustoja F- tai Z-kaaviona – etsimällä tärkeitä tietoja sivuston yläosasta tai läheltä sitä.3 Tämä tarkoittaa, että vasen yläkulma on ihanteellinen paikka logolle, ja oikeassa yläkulmassa on ihanteellinen paikka toimintakehotukselle. Oikea alakulma on toinen hyvä sijoitus toimintakehotukseen.

Luku 1: Kuinka lisätä lahjoituspainike kotisivullesi Image-2

Varmista, että Lahjoita-painike ei ole vain organisaatiosi verkkosivuston etusivulla. Sinun tulisi sisällyttää painike näkyvästi jokaiselle sivulle, jos mahdollista – sivuston otsikko on myös loistava paikka sijoittaa Lahjoita-painike, jotta se toistuu jokaisella sivulla. Muista, että lahjoittajien on vain kerran klikattava päästäkseen lahjoituslomakkeeseen ja antaakseen lahjoitus organisaatiollesi.

Käytä itse lahjoitussivulla kieltä, joka jatkaa toimintakehotusta, kuten “Jokainen lahja on tärkeä”. Toinen esimerkki on ”Lahjasi/lahjoituksesi tulee…”, jota seuraa järjestön erityinen tavoite/tavoitteet, kuten ”Lahjasi ruokkii nälkäisiä lapsia” tai ”Lahjoituksesi tarjoaa hengenpelastavia lääkkeitä”.

Tapaustutkimuksia: Maailman suurimpien hyväntekeväisyysjärjestöjen lahjoita-painikkeet

Vuonna 2016 10 suurinta hyväntekeväisyysjärjestöä Yhdysvalloissa oli United Way Worldwide, Task Force for Global Health, Feeding America, Salvation Army, YMCA of the USA, St. Jude Children’s Research Hospital, Food for the Poor, Boys & Girls Club of America, Catholic Charities USA ja Goodwill Industries International.4

United Wayn kotisivuilla on oranssi lahjoituspainike oikeassa yläkulmassa. Vain yhdellä klikkauksella sivuilla on mahdollista tehdä lahjoitus.

Feeding American sivuilla on kirkkaanpunainen “Donate Now! painike kotisivun yläkulmassa. Painike muuttuu vihreäksi kun hiiren vie painikkeen päällä. Pelastusarmeija käyttää lausetta “Help the Salvation Army Save Lives” ja St. Jude Children’s Hospital -sairaalan sivuilla on iskevä laukse “Make a donation to end childhood cancer” — a compelling reason to give a gift!

Huomaatko toistuvuuden? Kaikilla suurilla voittoa tavoittelemattomilla järjestöillä on lahjoituspainike edessä ja keskellä, ja siinä on yksinkertainen mutta vahva toimintakehotus sekä etusivulla että lahjoitussivulla. Käyttäjien on klikattava vain kerran lahjoittaakseen organisaatiolle. Jotform tarjoaa useita esimerkkejä upeista lahjoituspainikkeista.

Kuinka luoda ja sijoittaa lahjoituspainike verkkosivustollesi

Jos sinulla on sisäinen verkkotiimi tai käytät jo verkkokauppaa, pyydä heitä luomaan toimiva Lahjoita-painike sivustollesi. Anna heille esimerkkejä lahjoituspainikkeista, jotka ovat erityisen kiinnostavia sekä kieleltä että suunnittelultaan.

Jos järjestösi hallinnoi verkkosivustoaan sisällönhallintajärjestelmällä (CMS), kuten WordPress, Squarespace, Blogger tai Weebly, tarkista, onko painikkeille käytettävissä laajennusta tai widgetiä. Monien laajennusten avulla nämä verkkosivustot voivat näyttää lahjoituspainikkeen sivuston otsikossa, ja ne toimivat PayPalin lahjoitusten, saumattomien lahjoitusten ja muiden ohjelmien kanssa, joiden avulla voit hyväksyä ja käsitellä lahjoituksia verkossa.

Luku 1: Kuinka lisätä lahjoituspainike kotisivullesi Image-3

Käyttääkö järjestösi tietokantaa, kuten Raiser’s Edge tai vastaavaa ohjelmaa? Tarkista tietokantaohjelmistosi tarjoajalta, tarjoavatko he lahjoituspainikkeen ja lahjoituslomakkeen, joka on yhteensopiva olemassa olevan tietokannan kanssa. Monet tarjoavat työkaluja, joiden avulla käyttäjät voivat luoda ja asentaa lahjoituslomakkeita, ja lahjoitukset on integroituvat tietokantaan automaattisesti niiden avulla.

Jos mikään yllä olevista vaihtoehdoista ei toimi sinulle, sinulla on edelleen useita tapoja sisällyttää lahjoitustoiminto ja Lahjoita-painike verkkosivustoosi. Jotkut suosituimmista vaihtoehdoista ovat PayPal, Stripe, Donorbox, Network for Good ja Jotform. Monet näistä yrityksistä (mukaan lukien PayPal ja Stripe) veloittavat käsittelymaksuja, mutta ne tarjoavat alennuksia järjestöille. Toiset tarjoavat hinnoittelua eri tasoilla – jotkut jopa maksavat alle tietyn määrän tapahtumia kuukaudessa.

Kaikkien näiden ohjelmistoyritysten tulisi pystyä toimittamaan sinulle HTML-koodi, jolla voit lisätä Lahjoita-painikkeen ja kaikki tarvittavat lomakkeet verkkosivustollesi. Voit kopioida ja liittää koodin sivustoosi verkkosivuston muokkausohjelmalla.

Kun verkkosivustollasi on Lahjoita-painike, voit käyttää sitä myös sähköpostiviesteissä, kun lähetät sähköposteja ja markkinointiviestejä – linkittämällä jälleen suoraan lahjoitussivullesi, luot tien jonka avulla käyttäjät voivat helposti lahjoittaa organisaatiollesi. Sen luominen voi viedä vähän aikaa ja vaivaa, mutta on selvää, että huolella luotu Lahjoita-painike maksaa itsensä takaisin.

1 Time, “You Now Have a Shorter Attention Span Than a Goldfish”https://time.com/3858309/attention-spans-goldfish/

2 M&R Benchmarks 2017 https://mrbenchmarks.com/

3 Creative Bloq, “How the Human Eye Reads a Website https://www.creativebloq.com/ux/how-human-eye-reads-website-111413463

4 Forbes, “The Largest U.S. Charities For 2016” https://www.forbes.com/sites/williampbarrett/2016/12/14/the-largest-u-s-charities-for-2016/#2cc43a594abb