Jotform lomakkeen kenttien esitäyttäminen URL-parametreillä

11. tammikuuta 2023

Tämän oppaan sijaan voit myös käyttää Field Prepopulator -ominaisuutta luodaksesi esitäytetyn URL-osoitteen.

Jos haluat luoda linkin joka automaattisesti täyttää lomakekentät tietyillä arvoilla, tämä on mahdollista lisäämällä arvot URL- osoitteeseen.

Tässä lomakkeen URL -osoite ilman esitäyttöä:

https://www.jotform.com/53533976064967

Tässä esitäytetty lomakkeen URL-osoite:
https://www.jotform.com/53533976064967?fullName[prefix]=Dr.&fullName[first]=John&fullName[middle]=Doe&fullName[last]=Smith&fullName[suffix]=M.D.&selections30=Pillow&media=Internet&address=Katipunan,ZN%207109,%20Philippines&pleaseChoose=Metal,Gold,Wood

Luodaksesi ylläolevan kaltaisen esitäytetyn URL-osoitteen, sinun tulee antaa arvo lomakekentille niiden uniikin nimen avulla.

1. Avaa Julkaise -välilehti ja avaa jaettava linkki uudessa välilehdessä.

Jotform lomakkeen kenttien esitäyttäminen URL-parametreillä Image-1

2. Oikea-klikkaa uudella välilehdellä ja valitse View page source (tarkastele lähdekoodia).

Jotform lomakkeen kenttien esitäyttäminen URL-parametreillä Image-2

Tai voit myös valita Inspect (tarkastele) vaihtoehdon löytääksesi kenttien uniikit nimet helposti.

Jotform lomakkeen kenttien esitäyttäminen URL-parametreillä Image-3
Jotform lomakkeen kenttien esitäyttäminen URL-parametreillä Image-4

Kun olet löytänyt kenttien uniikit nimet, voit lisätä ne URL-osotteeseen. Muista lisätä kysymysmerkki (?) URL-osoitteen jälkeen ennen kenttien lisäämistä. Kenttien parametrit voi määrittää yhtäkuin (=) merkillä. Esimerkiksi Etunimi-kentän arvoksi voi määrittää “John” seuraavalla esimerkillä:

https://www.jotform.com/53533976064967?fullName[first]=John

Jos haluat antaa esitäytetyn arvon useammalle kuin yhdelle kentälle, voit lisätä kenttiä & -merkillä.

https://www.jotform.com/53533976064967?fullName[first]=John&fullName[last]=Doe

Monivalintakentät

Varmista ensin jokaisen kentänarvo. Testilomakkeen monivalintakysymyksessä on 5 vaihtoehtoa. Kaikilla vaihtoehdoilla on sama nimi: pleasechoose[].

Tässä esimerkki vaihtoehdosta “Wood”.

Jotform lomakkeen kenttien esitäyttäminen URL-parametreillä Image-5

Esitäyttääksesi monivalintakentän URL-osoitteessa:

• Etsi valintojen arvot HTML-lähdekoodista.
  • Kopioi nimi, esim. pleaseChoose[] ja poista hakasulut.
  • Kopioi valinnan arvo, esim Wood.

Lisätäksesi useamman valinnan valituksi, erota vaihtoehdot pilkulla.

https://www.jotform.com/53533976064967?pleaseChoose=Wood,Gold,Metal,Soft drinks,Cheese cake

Ja siinä kaikki! Jos sinulla on kysymyksiä tai kommentteja, jätä viestisi alle tai ota meihin yhteyttä tukifoorumilla.