Miten lisätä uniikki ID lomakevastauksiin?

22. helmikuuta 2022

Jos tarvitset uniikin koodin kuten ISBN-0015, voit käyttää Uniikki-ID -kenttää. Löydät kentän widgetit -osiosta Lomake-elementit valikosta. Vedä ja pudota kenttä lomakkeellesi haluamaasi kohtaan. Kenttä ei näy käyttäjillesi, mutta se näkyy raporteissa ja lomakevastaukset-sivulla.

Lisätäksesi Uniikki ID, klikkaa Lomake-elementit painiketta, ja avaa widgetit välilehti. Etsi hakusanalla Uniikki ID, ja klikkaa tai vedä ja pudota kenttä lomakkeellesi.

Miten lisätä uniikki ID lomakevastauksiin? Image-1

Kenttä luo automaattisesti kasvavan sarjanumeron. Voit vaihtaa ID:n arvoa ja asettaa sen määrittämään satunnainen luku kasvavan järjestyksen sijaan:

Miten lisätä uniikki ID lomakevastauksiin? Image-2

Etuliite on käytettävissä niin satunnaisille arvoille kuin numerojärjestyksellekin. Jos haluat kategorisoida ID:t, voit esimerkiksi antaa niille etuliitteet “FIN” ja “INT”, jolloin koodi kokonaisuudessaan näyttäisi tältä “FIN-15” ja “INT-15”.

Käyttäessäsi Numerojärjestystä, voit käyttää myös seuraavia asetuksia:

Nykyinen indeksi

Nykyinen indeksi näyttää näyttää tämänhetkisen ID:n numeron. Voit käyttää tätä ominaisuutta asettamaan aloitusnumeron ID:llesi. Jos esimerkiksi kirjoitat luvun 1000 kenttään, Jotform aloittaa ID-numeron laskimisen luvusta 1000.

Numeroiden määrä

Tämä numero tekee kaikista ID:stä saman mittaisilla lisäämällä nollia lukuun tarpeen vaatiessa. Esimerkiksi jos oletat tuhansia lomakevastauksia, haluat uniikin ID:n olevan nelinumeroinen.
Ilman numeroiden määritystä ID:t näyttävät tältä:

CID-1
CID-12
CID-123
CID-1234

Jos numeroiden määräksi määritetään 4, täytetään lyhyemmät luvut nollilla:

CID-0001
CID-0012
CID-0123
CID-1234

Näin voit aina käyttää saman mittaisia uniikkeja ID:tä.

Valitsemalla Satunnaiset numerot, voit käyttää seuraavia asetuksia:

Miten lisätä uniikki ID lomakevastauksiin? Image-3

Merkkien lukumäärä

Voit määrittää miten pitkä luotu satunnainen koodi on. Pituusrajaa ei ole, mutta emme suosittele koodeja jotka ovat yli 18 merkkiä.

Sisällytä merkki (merkit)

Oletusasetuksena lomake käyttää numeroita ja suuria kirjaimia. Suosittelemme käyttämään koodia, joka sisältää numeroita.

Katso myös ohje yhteen hyödylliseen widgetin käyttötapaukseen:
 Miten luoda kansioita Dropboxissa Uniikki ID-widgetin avulla