Miten käyttää Gmailia lähettäjän osoitteena SMTP:n avulla

13. tammikuuta 2023

Pikaisesti katsottuna Gmailin SMTP-asetukset näyttävät helpoilta, mutta monet kuitenkin törmäävät ongelmiin asetusten kanssa. Tässä muutama askel jotta pääsisit paremmin alkuun asetusten kanssa, ja sähköpostit toimimaan oikein. Alla on neuvottu, miten voit käyttää Gmail-osoitettasi lähettäjänä Jotformin sähköpostiviesteissä.

Jos kaksi-vaiheinen tunnistus on pois päältä

Seuraa alla olevia ohjeita jos tunnistus EI ole päällä Gmailin tililläsi:

1. Avaa https://www.google.com/settings/security/lesssecureapps ja kirjaudu sisään.
  2. Sinun tulee sallia vähemmän turvalliset sovellukset, ennenkuin kolmannen osapuolen sovelluksia voidaan käyttää.
  3. Anna sovelluksille käyttöoikeus.
Miten käyttää Gmailia lähettäjän osoitteena SMTP:n avulla Image-1
  1. Kun olet tallentanut asetukset, saat sähköpostivahvistuksen.
Miten käyttää Gmailia lähettäjän osoitteena SMTP:n avulla Image-2

Jos kaksivaiheinen tunnistus on päällä

Tässä tapauksessa vähemmän turvallisten sovellusten käyttö ei ole mahdollista. Sinun tulee luoda sovelluskohtainen salasana Jotformille käyttääksesi SMTP-asetuksia. Seuraa alla olevia ohjeita luodaksesi salasana:

1. Avaa https://security.google.com/settings/security/apppasswords ja kirjaudu sisään.
  2. Valitse “Mail” valittavissa olevista sovelluksista listassa
  3. Valitse “Other” laitelistasta
  4. Kirjoita haluamasi nimi, esimerkiksi Jotform.
Miten käyttää Gmailia lähettäjän osoitteena SMTP:n avulla Image-3
  1. Napsauta Luo-painiketta.
  2. Kopioi ja tallenna salasana tietokoneellesi.
  3. Napsauta Valmis-painiketta.

Ota salasana talteen tulevaa käyttöä varten. Muussa tapauksessa joudut luomaan uuden uuden salasanan, sillä Google ei salli sinun tarkastella salasanaa enää Valmis-painikkeen klikkauksen jälkeen.

Lisää lähettäjän sähköposti

1. Avaa Oma tilini > Asetukset. Tai avaa sivu suoraan linkistä: https://www.jotform.com/myaccount/settings
  2. Klikkaa Lähettäjän sähköposti -kohdassa muokkaa-painiketta ja klikkaa Lisää lähettäjän sähköposti.
Miten käyttää Gmailia lähettäjän osoitteena SMTP:n avulla Image-4
  1. Syötä seuraavat tiedot:
    • Sähköpostiosoite: {sähköpostiosoitteesti}
    • Host-nimi: smtp.gmail.com
    • Port: 587
    • Käyttäjätunnus: {Gmail-osoitteesi}
    • Salasana: {Sovelluskohtainen luomasi Gmailin salasana}
    • Turvallisuusprotokolla: TLS
Miten käyttää Gmailia lähettäjän osoitteena SMTP:n avulla Image-5
  1. Kun olet valmis, Jotformin ilmoitussähköpostien tulisi lähteä Gmail-osoitteellasi.

Nyt JotFormin ilmoitusviestien ja sähköpostien tulisi lähteä Gmailin osoitteellasi.

Käyttöopas: Miten ottaa SMTP käyttöön lomakkeen sähköposteille?