Miten käyttää Gmailia lähettäjän osoitteena SMTP:n avulla

November 26, 2021

Pikaisesti katsottuna Gmailin SMTP-asetukset näyttävät helpoilta, mutta monet kuitenkin törmäävät ongelmiin asetusten kanssa. Tässä muutama askel jotta pääsisit paremmin alkuun asetusten kanssa, ja sähköpostit toimimaan oikein. Alla on neuvottu, miten voit käyttää Gmail-osoitettasi lähettäjänä JotFormin sähköpostiviesteissä.

Jos kaksi-vaiheinen tunnistus on pois päältä

Seuraa alla olevia ohjeita jos tunnistus EI ole päällä Gmailin tililläsi:

1. Avaa https://www.google.com/settings/security/lesssecureapps ja kirjaudu sisään.
  2. Sinun tulee sallia vähemmän turvalliset sovellukset, ennenkuin kolmannen osapuolen sovelluksia voidaan käyttää.
  3. Anna sovelluksille käyttöoikeus.
  1. Kun olet tallentanut asetukset, saat sähköpostivahvistuksen.

Jos kaksivaiheinen tunnistus on päällä

Tässä tapauksessa vähemmän turvallisten sovellusten käyttö ei ole mahdollista. Sinun tulee luoda sovelluskohtainen salasana JotFormille käyttääksesi SMTP-asetuksia. Seuraa alla olevia ohjeita luodaksesi salasana:

1. Avaa https://security.google.com/settings/security/apppasswords ja kirjaudu sisään.
  2. Valitse “Mail” valittavissa olevista sovelluksista listassa
  3. Valitse “Other” laitelistasta
  4. Kirjoita haluamasi nimi, esimerkiksi JotForm.
  1. Napsauta Luo-painiketta.
  2. Kopioi ja tallenna salasana tietokoneellesi.
  3. Napsauta Valmis-painiketta.

Ota salasana talteen tulevaa käyttöä varten. Muussa tapauksessa joudut luomaan uuden uuden salasanan, sillä Google ei salli sinun tarkastella salasanaa enää Valmis-painikkeen klikkauksen jälkeen.

Lisää lähettäjän sähköposti

1. Avaa Oma tilini > Asetukset. Tai avaa sivu suoraan linkistä: https://www.jotform.com/myaccount/settings
  2. Klikkaa Lähettäjän sähköposti -kohdassa muokkaa-painiketta ja klikkaa Lisää lähettäjän sähköposti.
  1. Syötä seuraavat tiedot:
    • Sähköpostiosoite: {sähköpostiosoitteesti}
    • Host-nimi: smtp.gmail.com
    • Port: 587
    • Käyttäjätunnus: {Gmail-osoitteesi}
    • Salasana: {Sovelluskohtainen luomasi Gmailin salasana}
    • Turvallisuusprotokolla: TLS
  1. Kun olet valmis, JotFormin ilmoitussähköpostien tulisi lähteä Gmail-osoitteellasi.

Nyt JotFormin ilmoitusviestien ja sähköpostien tulisi lähteä Gmailin osoitteellasi.

Käyttöopas: Miten ottaa SMTP käyttöön lomakkeen sähköposteille?