Lomakevastausten lisääminen PDF-tiedostoon

26. marraskuuta 2021

Jotformin PDF Editori muuntaa automaattisesti kerätyt lomakevastaukset ammattimaisiksi, eleganteiksi PDF-tiedostoksi, jotka on helppo jakaa tiimisi ja asiakkaidesi kanssa. Tavoitteemme on vähentää työtaakkaasi, ja automatisoida työnkulkua niin paljon kuin mahdollista. Kun luot uuden PDF-TIEDOSTON, PDF EDITORI lisää siihen samat kysymykset, jotka löytyvät vastaavasta nettilomakkeestasi.

Otetaan esimerkkinä lomake jossa on 3 kenttää – Nimi, sähköpostiosoite ja kommentit (kuten alla). Kun luot uuden PDF-tiedoston, kaikki kysymys-vastaus -parit luodaan automaattisesti.

Lomakevastausten lisääminen PDF-tiedostoon Image-8
Lomakevastausten lisääminen PDF-tiedostoon Image-1

Prosessi on sama sähköposteille. Kun luot uuden automatisoidun sähköpostin, lomakkeenrakentaja automaattisesti luo taulukon (kysymys-vastaus -pareilla) sähköpostiin.

Tämä toimii hyvin silloin, kun haluat vastaajan lomakevastaukset sellaisenaan PDF-tiedostoon. Kuitenkin, jos haluat muokata PDF-tiedoston ulkoasua ja asettelua, onnistuu se PDF-editorin avulla.

? Miten lisätä lomakekenttiä lomakevastauksineen PDF-tiedostossa?

Kenttien lisääminen on helppoa; sinun tarvitsee vain vetää ja pudottaa haluamasi kentät tiedostoon. Tarkastellaan ensin lomakevastauksen identifiointi-tietoja:

• VASTAUKSEN PÄIVÄMÄÄRÄ
  • VASTAUKSEN ID
  • VASTAUKSEN IP

Nämä löytyvät PERUSELEMENTIT > LOMAKE ELEMENTIT -osiosta PDF Editorissa, ja nämä kolme vaihtoehtoa ovat aina saatavilla kaikille lomakkeille. Jos haluat lisätä ne PDF-tiedostoosi, voit vain raahata kentät haluamaasi kohtaan.

Lomakevastausten lisääminen PDF-tiedostoon Image-9
Lomakevastausten lisääminen PDF-tiedostoon Image-2

Tarkastellaan seuraavaksi itse LOMAKEKENTTIÄ.

Lomakevastausten lisääminen PDF-tiedostoon Image-10
Lomakevastausten lisääminen PDF-tiedostoon Image-3

Kuvakaappauksessa näkyvät kentät eivät täsmää omalla käyttäjälläsi näkyvien kenttävaihtoehtojen kanssa, sillä listalla näkyvät kentät riippuvat siitä, mitä kenttiä nettilomakkeellasi on. Tällä listalla näkyy myös piilotetut kentät.

Luodaan PDF-tiedosto joka sisältää lomakevastauksia. Valitse kentät joiden haluat näkyvän, ja vedä ne tiedostoon.

Lomakevastausten lisääminen PDF-tiedostoon Image-11
Lomakevastausten lisääminen PDF-tiedostoon Image-4

HUOM: IJos lomakkeellasi ei ole vielä lomakevastauksia, PDF Editori luo sinulle testivastaukset.

? Miten muokata PDF-tiedoston kenttiä?

Nyt kun osaat lisätä lomakevastauksia PDF-tiedostoosi, katsotaan tarkemmin miten voit kustomoida tiedostoa.

Jos haluat vaihtaa KAIKKIEN KYSYMYSTEN ja VASTAUSTEN tyyliä, klikkaa sinistä, pyöreää ULKOASU ASETUKSET -painiketta > avaa MUOKKAA -välilehti > valitse haluamasi asetukset kuten KYSYMYSTEN ASETTELU ja SIVUN ASETUKSET.

Lomakevastausten lisääminen PDF-tiedostoon Image-12
Lomakevastausten lisääminen PDF-tiedostoon Image-5

VINKKI: Haluatko kaikelle yhtenevän ulkoasun? Rastita “Sovella muutokset vastauksiin” -laatikko, ja asetukset otetaan käyttöön niin KYSYMYKSISSÄ kuin VASTAUKSISSAKIN.

Muussa tapauksessa, jos haluat tyylitellä vastaukset erikseen, jätä SOVELLA MUUTOKSET VASTAUKSIIN -kenttä rastittamatta, ja näet kentän VASTAUKSET, jossa voit tyylitellä vastaukset erikseen.

Lomakevastausten lisääminen PDF-tiedostoon Image-13
Lomakevastausten lisääminen PDF-tiedostoon Image-6

Jos haluat tyylitellä jokaisen kysymys-vastaus -parin erikseen, sekin onnistuu. Jokaisella lomakekentällä on omat asetuksensa, jotka ohittavat koko lomaketta kattavat asetukset. Voit siis vaihtaa myös yksittäisten kenttien tyylittelyä, jos sille on tarvetta.

Lomakevastausten lisääminen PDF-tiedostoon Image-14
Lomakevastausten lisääminen PDF-tiedostoon Image-7

Tässä on oikeastaan kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää lomaketietojen muokkauksesta PDF-tiedostoissa. Asetuksia löytyy lisää, mutta olemme käsitelleet loput erillisessä käyttöoppaassa.