Miten muokata lomakevastauksia

5. tammikuuta 2023

Saatamme toisinaan joutua tilanteeseen, jossa joku täytti lomakevastauksen, mutta myöhemmin huomaat pienen ongelman tiedoissa, joka on korjattava. Tai ehkä sinun on päivitettävä asiakkaan tietoihin esimerkiksi uusi puhelinnumero. Jotformilla nämä muutokset vievät vain muutaman sekunnin.

Ensin sinun on kirjauduttava sisään tilillesi ja löydettävä lomake, jota haluat muokata Omat lomakkeet -sivultasi.

Valitse lomake, ja klikkaa Lomakevastaukset -painiketta avataksesi lomakevastaukset Tablesissa:

Miten muokata lomakevastauksia Image-1

Etsi lomakevastaus jota haluat muokata. Voit käyttää myös hakukenttää lomakevastauksen etsimiseen.

Miten muokata lomakevastauksia Image-2

Käyttöopas: Kuinka etsiä lomakevastauksia

Kun olet löytänyt lomakevastauksen, voit muokata sitä kahdella tapaa: Inline Muokkaus tai Muokkaa vastausta -tavalla. Inline Muokkaus on helpoin tapa; mutta jos sinun tulee samalla käynnistää toimintoja, kuten automaattisia sähköposteja, sinun tulee käyttää Muokkaa vastausta -tapaa.

Inline muokkaus -tavalla muokkaat tietoja suoraan taulukon soluissa. Muokataksesi tietoja näin, tuplaklikkaa solua, jonka tietoja haluat muokata. Tässä esimerkki puhelinnumero-kentän muokkauksesta:

Miten muokata lomakevastauksia Image-3

Kun olet valmis, klikkaa solun ulkopuolelle tai paina Enter-nappulaa tallentaaksesi muutokset.

Muokkaa vastausta -tapa avaa lomakkeen, ja voit muokata tietoja lomakenäkymässä. Tehdäksesi näin, klikkaa lomakevastausta, ja sen jälkeen kolmea pientä pistettä vasemmalla, ja valitse Muokkaa -vaihtoehto popup-valikosta:

Miten muokata lomakevastauksia Image-4

Päivitä tiedot ja paina Lähetä -nappulaa tallentaaksesi muutokset. Tiedot tallennetaan ja mahdolliset toiminnot, kuten automaattiset sähköpostit, käynnistetään. Jos haluat peruuttaa muutokset, klikkaa popupin X -painiketta sulkeaksesi lomakkeen.

Miten muokata lomakevastauksia Image-5

Lomakkeen täyttäneet henkilöt voivat myös muokata lomakevastauksiaan. Katso oppaamme: Kuinka antaa käyttäjien päivittää lomakevastauksiaan myöhemmin.

Miten päivittää lomakevastauksia vanhassa lomakevastaukset -näkymässä

Jos käytät vanhaa näkymää, voit muokata lomakevastauksia näin:

Avaa Lomakevastaukset Omat Lomakkeet -sivulta, ja sinut uudelleenohjataan Lomakevastaukset-sivulle

Etsi ja valitse haluamasi lomakevastaus. Kelaa sitten takaisin sivun yläosaan, ja klikkaa Muokkaa -paniketta.

Miten muokata lomakevastauksia Image-6

Muokkaa tiedot, kelaa sivun/lomakkeen loppuun, ja klikkaa Lähetä -painiketta. Jos haluat peruuttaa muutokset, klikkaa Peruuta.

Miten muokata lomakevastauksia Image-7