Kuinka lähettää sähköposteja käyttäjän vastausten perusteella

7. joulukuuta 2023

Jos haluat lähettää sähköposteja ehdollisesti, voit käyttää Muuta sähköpostin vastaanottajaa -ehdollista logiikkaa. Se muuttaa tai ohittaa ilmoitusviestin tai automaattisen vastausviestin alkuperäiset vastaanottajat ja lähettää sitten sähköpostin, kun asettamasi ehto toteutuu.

Esimerkiksi ehdollista logiikkaa sovelletaan “Haluatko liittyä postituslistallemme?” kysymys tällä demo-lomakkeella joka lähettää eri sähköpostiviestit riippuen käyttäjän valinnoista lomakkeella.

Kuinka lähettää sähköposteja käyttäjän vastausten perusteella Image-1

Sähköpostihälytysten luominen

Luodaksesi sähköpostien pohjat

1. Valitse Asetukset Lomakkeenrakentajassa.
  2. Valitse Sähköpostit vasemmalla.
  3. Seuraavaksi valitse haluatko luoda Ilmoitusviestin vai Automaattisen vastausviestin.
Kuinka lähettää sähköposteja käyttäjän vastausten perusteella Image-2
Ehdolliset sähköpostipohjat “kyllä” ja “ei” vastauksille.

Ehdollisen Logiikan luominen

Kun olet luonut haluamasi sähköpostit, seuraavaksi voit luoda säännöt Ehdolliselle Logiikalle:

1. Valitse Asetukset Lomakkeenrakentajassa.
  2. Valitse Ehdot vasemmalta.
  3. Lisää Muuta Sähköpostin Vastaanottaja ehto.
Kuinka lähettää sähköposteja käyttäjän vastausten perusteella Image-3
  1. Aseta ehdot seuraavalla sivulla. Esimerkkilomakkeella “Kyllä” valinta on asetettu seuraavasti:
Kuinka lähettää sähköposteja käyttäjän vastausten perusteella Image-4
form-builder-change-email-multiple-recipients-min-png

Yllä oleva esimerkki lähettää Ilmoitusviestin (Kyllä) ja Automaattisen vastausviestin (Kyllä) määritetyille vastaanottajille, jos lomakkeella on vastattu “Kyllä” kysymykseen “Haluatko liittyä postituslistallemme?”.

Huom:

• Voit lisätä joko sähköpostiosoitteen tai sähköposti-kentän uniikin nimen vastaanottajaksi.
  • Maksullisilla käyttäjätileillä voit lisätä useamman osoitteen, ja erottaa osoitteet pilkulla.
  • Ilmaisella käyttäjätilillä voit luoda enintään kolme sähköpostiehtoa — maksullisilla tileillä ehtojen määrää ei ole rajattu.
  1. Kun olet valmis, tallenna asetukset.
  2. Luo tarvittavat ehdot muille sähköposteille.

Ehtoja noudattavien sähköpostien vieressä näkyy Ehdot-kuvake.

Kuinka lähettää sähköposteja käyttäjän vastausten perusteella Image-5