Is het mogelijk om een realtime api-call te integreren in Jotform?

  • btornprocessgeek
    Gefragt am 6. Mai 2023 um 03:18

    Hallo,

    Is het mogelijk om een realtime api-call te integreren in Jotform? Een voorbeeld situatie: iemand vult een IBAN nummer in. Ik wil direct kijken of dit IBAN nummer correct is. Daarvoor kan ik een webservice aanroepen, welke "onder water" na het invullen van het veld direct checkt of dit IBAN nummer klopt. De webservice geeft dan bijvoorbeeld "true" of "false" als respons.

    Een stap verder zou kunnen zijn, dat op basis van de input, daarna de API-call en de response van de API, andere velden in het formulier gevuld worden. Een voorbeeld: iemand vult postcode en huisnummer in en via een API call wordt dan automatisch de straatnaam opgehaald en ingevuld in het veld "straat". Hier zijn natuurlijk vele voorbeelden voor te verzinnen. Bijvoorbeeld dat, op basis van input en een API call, een pulldown menu wordt gevuld met de response van de API.

    Voor mij is nu het eerste voorbeeld met het IBAN nummer het meest van belang.

    Met vriendelijke groet,

    Edward den Heijer




  • FrankG_translator
    Geantwortet am 8. Mai 2023 um 08:53

    Hallo Edward,

    Bedankt voor het contact opnemen met Jotform Support. Als u toegang heeft tot een API sytsteem dat deze taak (IBAN of Adres verificatie) kan uitvoeren dan is het mogelijk om dit te integreren in Jotform. U kunt de API instellingen hier vinden:

    • Klik op uw profiel foto.
    • Klik op Instellingen/Settings.
    • Klik op API.

    Is het mogelijk om een realtime api call te integreren in Jotform? Image 1 Screenshot 20

    Onze volledige API documentatie kunt u hier vinden.

    Ik hoor het graag als u nog verder vragen hierover heeft.