What is JotForm?
JotForm is a free online form builder which helps you create online forms without writing a single line of code. No sign-up required.

At JotForm, we want to make sure that you’re getting the online form builder help that you need. Our friendly customer support team is available 24/7.

We believe that if one user has a question, there could be more users who may have the same question. This is why many of our support forum threads are public and available to be searched and viewed. If you’d like help immediately, feel free to search for a similar question, or submit your question or concern.


  • Profile Image

    A prefilled payment field is throwing a "required" error

    Asked by wyracrew on March 16, 2017 at 09:59 AM

    We've had some complaints from a few parents trying to fill out our Lets Row form that the payment option isn't working. There is only 1 choice, so the button is grayed out, but automatically filled in. After parents hit submit, they get an error message saying they haven't filled out the payment option. I'm wondering if it's a problem with the link to Paypal or a Jotform issue.

     

    Also, I don't know if it's just my home or you, but your website is taking several minutes to load, as are forms. Sometimes I can't load anything at all. I don't know if a server is down somewhere but it's making it very difficult for me to try to fix things on my end.
    Page URL:
    https://form.jotformpro.com/70654206508959

  • Profile Image
    JotForm Support

    Answered by Jim_R on March 16, 2017 at 12:59 PM

    I tested your form and just hit SUBMIT right off the bat to see if I would get the error, but of all the unfilled fields on your form, only the Payment Field didn't throw an error. And it's mainly because the field has been pre-selected as you described.

    Can you also do a test from your end using your form 70654206508959 and see if you can reproduce what the parents were reporting?

    If you can replicate the error, kindly share a screenshot of how you saw it from your end.

    Related guide: How-to-add-screenshots-images-to-questions-in-support-forum 

    Also, I don't know if it's just my home or you, but your website is taking several minutes to load, as are forms. Sometimes I can't load anything at all. I don't know if a server is down somewhere but it's making it very difficult for me to try to fix things on my end.

    This has been moved to a separate thread https://www.jotform.com/answers/1093520 

    We'll have it addressed there shortly.