Payment Field: Image button disappears if validation error triggers

  • Profile Image
    WSinternational
    Asked on July 21, 2017 at 04:07 PM

    Hello,

     

    Is it normal that is shows no button 

    when i try to refill my details?

    This is the screenshot:

    https://prnt.sc/fynnhu

     

    Can you take a look at it?

     

    thnx

  • Profile Image
    aubreybourke
    Answered on July 21, 2017 at 04:37 PM

    I see that here. It starts out like this:

    When you submit an email with a false credit card information the button shrinks.

    Just looking into it now

  • Profile Image
    aubreybourke
    Answered on July 21, 2017 at 05:10 PM

    First we have to remove the email setting in your Stripe payment integration:

    Also you need to setup the thank you page like this:

    The only way I could fix the button disappearing was to remove the custom image for the button and use a standard button.

  • Profile Image
    WSinternational
    Answered on July 24, 2017 at 05:49 AM

    Ok so i removed

    the  custom email  field

    but it still happens/?

  • Profile Image
    Kiran
    Answered on July 24, 2017 at 10:33 AM

    As mentioned by our colleague, the submit button is disappearing after clicking on it due to the error message displayed. I have cloned your JotForm to my account and let me investigate the issue further. I'll get back to you as soon as I have any news for you. In the meantime, please remove the image from the Submit button so that it should be displaying properly.

    Thank you! 

  • Profile Image
    WSinternational
    Answered on July 26, 2017 at 04:36 AM

    Ok i removed the image from the de form.

    Any news yet?

  • Profile Image
    Charlie
    Answered on July 26, 2017 at 05:51 AM

    Apologies for the inconvenience. I'll follow up with my colleague if he found the cause of the problem. I'm also investigating this but it seems specific to your form itself. We'll update you immediately. 

  • Profile Image
    Charlie
    Answered on July 29, 2017 at 06:48 AM

    Hi,

    I was able to replicate the problem from a newly created form. The button with an image on it disappears when the validation is triggered.  

    It seems like this happens if you enable the "Selected by Default" on the product OR subscription. 

    If the selling type is "Product", you can see the "Selected by Default" option as shown in my screenshot there. Note that this payment field as a whole is NOT set to "Required". But because by default the product is already selected and we hit the submit button without any changes, the require validation triggers. You can see below that the orange image is my submit button.

     

    Here's the option if the selling type is "Subscriptions".

     

    Here's a screencast of the error in my test form (https://form.jotformpro.com/72093024227954):

     

    To fix this temporarily, if you require your users to submit the form with a selection in the payment field. Then simply set the payment field to "Required". You can find that option under the Properties window as shown below.

     

    I will still forward this to our developers to have it checked and fixed. For now, please do set the payment field as required so that the image button will not disappear.

    Apologies for the inconvenience. We'll update you once this bug has been fixed.

  • Profile Image
    NeilVicente
    Answered on August 02, 2017 at 12:50 PM

    Hi,

    We have fixed this problem. You may use an image again for your form's submit button.

    Kind regards,